Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub'

Rhododendron (Yakushimanum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' is een compacte en langzaam groeiende struik met een bossige vorm. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig, waardoor ze het hele jaar door aantrekkelijk blijven. In de late lente tot vroege zomer bloeit deze plant met prachtige roze bloemen die een delicaat en zoet aroma verspreiden. 'Pink Cherub' gedijt het beste in halfschaduw en zure, goed doorlatende grond. Deze sierlijke Rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt de plant ook in de winter voor kleur in de tuin.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens koude winters extra te beschermen met bijvoorbeeld bladeren of een vliesdoek. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant tijdelijk binnen te zetten.

  Ja, de Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichtzure grond en voldoende vochtigheid. Regelmatig snoeien na de bloei is aan te raden.

  Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich kan verspreiden en gezond kan blijven. Overbevolking kan leiden tot verminderde groei en bloei.

  Rhododendrons voelen zich het beste op een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Ze kunnen zeker goed groeien in de schaduwrijke delen van de tuin. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

  De Rhododendron Yakushimanum Grp 'Pink Cherub' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant altijd water te geven bij de wortels en niet op de bladeren.

  Ja, de plant Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de bloemen die deze insecten aantrekken. Het is een goede keuze voor een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Rhododendrons bieden waardevolle schuilplaatsen en voedselbronnen voor insecten, vogels en andere dieren. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin en trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Door het toevoegen van verschillende plantensoorten zoals de Rhododendron kunnen weecosystemen ondersteunen en diversiteit bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren en bloemen. Het is dus beter om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, de Rhododendron is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot ernstige vergiftiging. Het is belangrijk om deze plant niet te eten.

  Ja, Rhododendrons, inclusief de Yakushimanum Groep, hebben dichte bladeren en kunnen geluid enigszins dempen. Echter, de mate van geluidsdemping kan variëren afhankelijk van de omgeving en de grootte van de plant. Over het algemeen kunnen planten zoals deze helpen om geluid te absorberen en te verminderen.

 • Het snoeien van de rhododendron kan het beste worden gedaan na de bloeiperiode, in de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Vermijd het snoeien van te diep in het hout om de bloemknoppen voor het volgende jaar te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Rhododendrons hebben zure grond nodig, dus gebruik een speciale potgrond voor zuurminnende planten. Zorg voor een goede afwatering in de pot, zodat de wortels niet te nat blijven staan. Verpot de plant om de paar jaar om de kwaliteit van de potgrond te behouden.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' gedijt het beste in een vochtige, zure bodem met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te zwaar is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' gedijt het best op een plek in de halfschaduw tot volle schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels aan te brengen en de plant af te schermen met vliesdoek of jute. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen. Snoei dode en beschadigde takken in het voorjaar weg om de plant gezond te houden.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gebruik speciale Rhododendron-voeding in het voorjaar voor een goede bloei. Snoei dode takken weg na de bloei om de plant gezond te houden.

  Rhododendrons kunnen het beste bemest worden met een speciale rhododendronmest in het voorjaar, na de bloei. Gebruik geen mest met teveel stikstof, dit kan de plant negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en vermijd direct contact met de bladeren.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant mulch aan te brengen rondom de basis van de plant. Dit zal helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal, zoals boomschors of compost, voor de beste resultaten.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' groeit het beste in zure bodem met een pH tussen 4.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en zo nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen voor een gezonde groei en bloei.

  Bescherm deze plant tegen ongedierte zoals bladluizen en spint door regelmatig de bladeren te inspecteren en indien nodig te behandelen. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden om het ongedierte effectief te bestrijden. Zorg daarnaast voor een gezonde groeiomgeving door de plant voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Pink Cherub' is een compacte en langzaam groeiende struik met een bossige vorm. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig, waardoor ze het hele jaar door aantrekkelijk blijven. In de late lente tot vroege zomer bloeit deze plant met prachtige roze bloemen die een delicaat en zoet aroma verspreiden. 'Pink Cherub' gedijt het beste in halfschaduw en zure, goed doorlatende grond. Deze sierlijke Rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.