Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Blue Tit Magor' is een compacte struik met glimmende, donkergroene bladeren en prachtige lavendelblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Impeditum Groep en bloeit in het voorjaar. 'Blue Tit Magor' is een langzaam groeiende Rhododendron die geschikt is voor kleinere tuinen en borders. Deze plant houdt van een zure, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Door zijn opvallende bloemen en compacte groeiwijze is de Rhododendron 'Blue Tit Magor' een eyecatcher in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor' is een groenblijvende tuinplant. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende vochtige grond en geef regelmatig voeding in het groeiseizoen. Snoei na de bloei om de vorm te behouden.

  Rhododendrons hebben genoeg ruimte nodig om zich uit te kunnen breiden en te groeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter om voldoende licht en lucht te krijgen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te bloeien.

  Ja, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor' groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig.

  Ja, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor' is een vlinder- en bijenlokkende plant. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege hun nectar en kleurrijke uitstraling. Het zorgt voor een levendige en biodiverse tuinomgeving.

  Ja, de Rhododendron 'Blue Tit Magor' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ook biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor een gevarieerde en gezonde omgeving.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor' bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan tot ongeveer 3 weken duren.

  Rhododendrons uit de Tuinplanten categorie kunnen meestal niet goed tegen de volle zon. Ze geven de voorkeur aan een plekje met gefilterd licht of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen de felle zon om verbranding van bladeren te voorkomen.

  Nee, de Rhododendron 'Blue Tit Magor' is niet eetbaar. Het kan giftig zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om dit soort planten niet te consumeren.

  Ja, Rhododendrons hebben dikke, dichte bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen en helpen het geluid te dempen. Het kan daarom een bijdrage leveren aan geluidsdemping in de tuin of buitenruimte.

 • Rhododendrons moeten na de bloei worden gesnoeid. Verwijder dode of zieke takken en knip eventueel de plant lichtjes in vorm. Snoei niet te diep in het hout, omdat dit de groei kan verminderen.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant, om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Gebruik bij het verpotten een mix van turf, compost en schors. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor' gedijt het best in een zure en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Een organische en humusrijke bodem zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Tit Magor' gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek en vermijd te felle zon. Een vochtige en zure grond is ideaal voor deze plant.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met een laag mulch, zoals bladeren of dennennaalden. Daarnaast kan de plant beschermd worden tegen sterke wind door een windscherm te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  De Rhododendron houdt van een vochtige, zure grond en een plek met halfschaduw. Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes. Snoei dode takken weg en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals de Rhododendron is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd het overbemesten, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de wortels van de plant.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om verstikking te voorkomen.

  Rhododendrons geven de voorkeur aan zure grond met een pH tussen 4,5 en 6. Zure bodems helpen de planten voedingsstoffen zoals ijzer en aluminium op te nemen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem zuur genoeg is voor een gezonde groei.

  . De beste manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig de planten te inspecteren op plagen en deze zo snel mogelijk te verwijderen. Ook is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water en voeding te geven, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, kunnen ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Blue Tit Magor' is een compacte struik met glimmende, donkergroene bladeren en prachtige lavendelblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Impeditum Groep en bloeit in het voorjaar. 'Blue Tit Magor' is een langzaam groeiende Rhododendron die geschikt is voor kleinere tuinen en borders. Deze plant houdt van een zure, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Door zijn opvallende bloemen en compacte groeiwijze is de Rhododendron 'Blue Tit Magor' een eyecatcher in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.