Rhododendron (Impeditum Grp) 'Gristede'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Gristede' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en mooie lavendelblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Impeditum Groep en bloeit in het voorjaar. 'Gristede' is winterhard en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Het is een langzaam groeiende plant die een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter kan bereiken. Deze Rhododendron is perfect voor gebruik in borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Gristede' is groenblijvend. Als een tuinplant behoudt deze zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een constante, groene uitstraling in de tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Rhododendrons zijn over het algemeen winterharde planten, maar extra bescherming kan de plant helpen om de winter goed door te komen.

  Ja, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Gristede' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig.

  Rhododendrons hebben ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze elkaar niet verdringen en voldoende lucht en licht krijgen. Houd ongeveer 1,5 tot 2 meter afstand tussen elke rhododendron.

  Ja, Rhododendrons groeien het beste in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Planten in de schaduw laten de plant gezonder en sterker groeien.

  Water de plant 1 tot 2 keer per week, afhankelijk van de hoeveelheid regen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Ja, Rhododendrons in het algemeen trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten om deze insecten aan te trekken.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers vanwege hun nectar en bloemen. Ze bieden schuilmogelijkheden en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Daarnaast zorgen rhododendrons voor diversiteit in de plantensoorten in de tuin, wat gunstig is voor de biodiversiteit.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Gristede' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plek in de halfschaduw tot schaduw. Het blad kan verbranden in de felle zon. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, Rhododendron planten zijn giftig voor mensen en dieren. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Planten uit de Rhododendron familie worden niet aanbevolen om te eten.

  Ja, de Rhododendron planten staan bekend om hun dichte groei en grote bladeren die geluid kunnen dempen. Hierdoor kunnen ze een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Rhododendron (Impeditum Grp) 'Gristede' moet na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en de plant gezond te houden. Verwijder daarbij dode bloemen en takken. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met het inkorten van de takken.

  Geef de Rhododendron 'Gristede' regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Water geven bij de wortel en vermijd dat het blad nat wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rhododendron heeft zure potgrond nodig voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mix van turfmolm en compost voor een gezonde plant.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure tot neutrale grond met een goede drainage. De bodem moet ook rijk zijn aan organisch materiaal en humus. Het is belangrijk om regelmatig te mulchen om de bodemvochtigheid te behouden en de plant gezond te houden.

  De Rhododendron 'Gristede' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle schaduw. Zorg ervoor dat de grond zuur en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels te leggen. Ook is het belangrijk om de plant in de herfst goed water te geven zodat deze voldoende vocht vasthoudt voor de winterperiode. Eventueel kan de plant ook afgedekt worden met een vliesdoek of jutezak voor extra bescherming.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Gristede' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een vochtige en humusrijke bodem. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en snoei indien nodig na de bloei om de vorm te behouden.

  De Rhododendron heeft behoefte aan een zure grond met een pH van ongeveer 4,5 tot 5,5. Gebruik daarom een meststof speciaal voor zuurminnende planten om de nodige voedingsstoffen toe te dienen. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar, net voor de groeiperiode begint.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met een dikke laag organisch materiaal, zoals bladeren of boomschors, om de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen en vochtverlies. Mulch helpt ook om onkruidgroei te onderdrukken en de bodem vochtig te houden tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant te blijven beschermen.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Gristede' gedijt het beste in zure grond. De bodem moet een pH-waarde hebben tussen de 4,5 en 5,5 om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op insecten en plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om het probleem aan te pakken. Het is ook aan te raden om de planten gezond te houden door voldoende water te geven en de juiste voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Gristede' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en mooie lavendelblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Impeditum Groep en bloeit in het voorjaar. 'Gristede' is winterhard en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Het is een langzaam groeiende plant die een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter kan bereiken. Deze Rhododendron is perfect voor gebruik in borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.