Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Moerheim' is een compact groeiende plant met prachtige blauwpaarse bloemen in trossen. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig van structuur. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Ideaal voor in een border of als solitaire plant in de tuin. Houdt van een zure, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn over het algemeen groenblijvende planten. Deze eigenschap zorgt ervoor dat ze het hele jaar door kleur en structuur aan de tuin geven. Voor de winter hebben ze hun bladeren nog steeds, wat zorgt voor een groenblijvend effect.

  Rhododendrons uit de Impeditum groep zijn over het algemeen winterhard tot -15°C, en kunnen in sommige gevallen zelfs lagere temperaturen verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld vliesdoek te gebruiken. Over het algemeen kunnen Rhododendrons goed gedijen in ons Nederlandse klimaat.

  Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijke planten in onderhoud. Ze hebben behoefte aan zure grond, regelmatig water en een plekje in de halfschaduw. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  Rhododendrons hebben ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen en kunnen uitgroeien tot grote struiken. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om te groeien en zich te verspreiden. Houd minimaal een afstand van 1,5 tot 2 meter aan tussen verschillende planten.

  Ja, de rhododendron groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in beschutte plekken met weinig direct zonlicht. Het is belangrijk dat de grond vochtig en goed doorlatend is.

  Rhododendron 'Moerheim' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef indien nodig water om de wortels vochtig te houden. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Dit maakt het een mooie toevoeging aan elke tuin.

  Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim' draagt bij aan biodiversiteit door het verschaffen van voedsel en habitat voor insecten, vogels en kleine dieren. De bloemen trekken bestuivende insecten aan en bieden beschutting voor verschillende soorten fauna. Door een diversiteit aan planten in de tuin te hebben, draagt Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim' bij aan een gezonde en evenwichtige omgeving voor verschillende soorten flora en fauna.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Beplanting in direct zonlicht kan de groei en bloei bevorderen.

  Nee, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim' is niet eetbaar. Het eten van de bladeren of bloemen kan leiden tot vergiftiging. Het is dus belangrijk om deze plant niet te consumeren.

  Rhododendrons hebben dichte bladeren en kunnen geluid enigszins dempen. Planten kunnen helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte. Het effect is echter beperkt en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving.

 • Het snoeien van rhododendrons kan het beste worden gedaan direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de struik in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht in de struik kan komen.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren droog kunnen worden voordat de zon opkomt.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim' heeft behoefte aan zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd potgrond die te vochtig wordt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure, humusrijke grond met een goede afwatering. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Ze gedijen goed in lichtzure tot zure bodems met een pH tussen 4,5 en 5,5.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim' gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een zure en vochtige grond, bij voorkeur met humusrijke en goed doorlatende bodem. Bescherm de plant tegen felle zon en koude wind.

  Het is belangrijk om de Rhododendron tijdens de winter te beschermen tegen vorst, vooral als de plant jong is. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  Zorg voor een zure, goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en verwijder regelmatig dode bloemen. Geef in het voorjaar een meststof speciaal voor zuurminnende planten.

  Rhododendrons hebben speciale rhododendronmest nodig voor optimale groei en bloei. Deze mest bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de rhododendron niet te overbemesten om schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is aan te raden om Rhododendron te mulchen om de grond vochtig en koel te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, compost of schors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om wortelrot te voorkomen.

  Rhododendrons groeien het best in zure grond met een pH tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en een luchtige structuur heeft. Het is raadzaam om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Moerheim', kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Ook regelmatige inspectie en het handmatig verwijderen van ongedierte kan helpen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en de plant goed te verzorgen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Moerheim' is een compact groeiende plant met prachtige blauwpaarse bloemen in trossen. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig van structuur. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Ideaal voor in een border of als solitaire plant in de tuin. Houdt van een zure, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.