Rhododendron (Calostrotum Grp) 'Pink Drift'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Pink Drift' is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen die in grote trossen groeien. Deze soort behoort tot de Calostrotum groep en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn groen en glanzend, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. 'Pink Drift' bloeit in het voorjaar en kan goed gedijen in zure grond en halfschaduw. Een mooie toevoeging aan elke tuin die op zoek is naar wat kleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten. Ze behouden hun blad gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Het zijn populaire tuinplanten vanwege hun mooie bloemen en groenblijvende eigenschappen.

  De Rhododendron (Calostrotum Grp) 'Pink Drift' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen weinig verzorging. Ze gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar zal helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Rhododendrons hebben meestal ruimte nodig tussen de 1,5 en 3 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Houd ook rekening met de wortelontwikkeling van de plant.

  Ja, de Rhododendron (Calostrotum Grp) 'Pink Drift' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan goed gedijen in schaduwrijke delen van de tuin en heeft niet veel direct zonlicht nodig om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant zal goed gedijen ondanks de schaduwrijke omgeving.

  De Rhododendron 'Pink Drift' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en temperatuur. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft dan in de winter.

  Ja, Rhododendrons staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete nectar. Het is dus zeer waarschijnlijk dat deze plant vlinders en bijen zal aantrekken.

  Rhododendrons zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze bijen en vlinders aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden ook beschutting aan kleine dieren in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten in de tuin te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  De Rhododendron (Calostrotum Grp) 'Pink Drift' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Rhododendron 'Pink Drift' kan het beste geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Deze plant verdraagt geen volle zon en kan verbranden als deze te veel direct zonlicht krijgt. Zorg dus voor een plek met voldoende beschutting tegen de felle zon.

  Nee, de Rhododendron is giftig voor consumptie. Het eten van delen van de plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Rhododendron planten hebben dichte bladeren die geluid enigszins kunnen absorberen. Echter, ze zijn niet specifiek gekweekt vanwege hun geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen zijn ze geen effectieve geluidsdempers in vergelijking met specifieke geluidswerende planten.

 • Rhododendrons moeten na de bloei gesnoeid worden door de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Dode takken kunnen het hele jaar door verwijderd worden. Het is belangrijk om niet te diep te snoeien om de vorm en bloei van de plant te behouden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Rhododendron (Calostrotum Grp) 'Pink Drift' is het belangrijk om te zorgen voor zure, goed doorlatende potgrond. Vermijd kalkrijke grond en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. Een speciale Rhododendron potgrond is aan te raden voor optimale groei en bloei.

  De bodem voor tuinplanten zoals Rhododendron heeft het liefst zure, vochtige en goed doorlatende grond. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is, zodat de wortels voldoende lucht en water kunnen krijgen.

  De Rhododendron (Calostrotum Grp) 'Pink Drift' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en vorst. De grond dient vochtig, humusrijk en goed doorlatend te zijn.

  Voor winterbescherming is het belangrijk om de plant te mulchen met bladeren of stro en deze af te dekken met een jute zak of tuinvlies. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is en vermijd het gebruik van kunstmest tijdens de wintermaanden. Het is ook aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten om deze te beschermen tegen koude wind en vorst.

  De Rhododendron houdt van een vochtige grond en halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode takken om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar en najaar wat organische meststoffen voor een goede groei en bloei.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond, dus het is belangrijk om een meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Gebruik een organische meststof die langzaam vrijkomt om de planten gedurende het groeiseizoen te voeden. Bemest de planten in het voorjaar, vlak voordat ze beginnen te groeien, en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Rhododendron (Calostrotum Grp) 'Pink Drift' gedijt goed bij een mulchlaag van organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost. Dit helpt de bodem vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen vrij te geven voor een gezonde groei. Mulch jaarlijks aanbrengen in het voorjaar voor optimale resultaten.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure grond. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 is ideaal voor deze planten. Zorg voor een zure bodem om de groei en bloei te optimaliseren.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen van de plant te controleren op tekenen van insecten. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of insecticidale zeep, kan helpen om eventuele plagen te beheersen. Daarnaast is het verwijderen van dode bladeren en takken essentieel om de plant gezond te houden en ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Pink Drift' is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen die in grote trossen groeien. Deze soort behoort tot de Calostrotum groep en heeft een compacte groeiwijze. De bladeren zijn groen en glanzend, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. 'Pink Drift' bloeit in het voorjaar en kan goed gedijen in zure grond en halfschaduw. Een mooie toevoeging aan elke tuin die op zoek is naar wat kleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.