Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Arabesk'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Arabesk' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende bladeren en een opgaande groeiwijze. In het voorjaar bloeit de 'Arabesk' met prachtige roze bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. Deze plant staat het liefst op een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in zure, goed doorlatende grond. De 'Arabesk' is wintergroen en blijft het hele jaar door een mooie aanvulling op de tuin. Met de juiste verzorging kan deze Rhododendron vele jaren bloeiplezier bieden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Deze plant is geschikt voor in de tuin als tuinplant.

  Rhododendrons zijn over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Ze hebben wel specifieke behoeften zoals zure grond en voldoende vocht. Regelmatig snoeien is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  De Rhododendron 'Arabesk' heeft voldoende ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 1,5-2 meter om genoeg licht en lucht te ontvangen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Rhododendrons groeien het beste in halfschaduw of lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. In de schaduw kan de groei beperkt worden en kunnen er minder bloemen verschijnen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Arabesk' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de hoeveelheid regenval. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een te drassige omgeving staat.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Arabesk' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Rhododendrons zijn over het algemeen niet zeer aantrekkelijk voor bestuivers vanwege hun vorm en kleur. Echter, ze kunnen wel beschutting bieden aan kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van andere plantensoorten die wel aantrekkelijk zijn voor bestuivers kan helpen om de biodiversiteit te verhogen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei periode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De plant kan beter geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Ze kunnen niet goed tegen de volle zon en de bladeren kunnen verbranden. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Rhododendron planten zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om de plant niet te eten en buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de Rhododendron plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om achtergrondgeluiden te verminderen en een rustige omgeving te creëren in de tuin. Het is een goede keuze voor het planten rondom terrassen, patio's of langs drukke straten.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden, om de vorm en grootte van de struik te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei niet te diep, omdat dit de bloei kan verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rhododendron Arabesk gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen.

  Rhododendrons gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Een bodem met veel organisch materiaal en humus is gunstig voor de groei en bloei van deze planten. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek, uit de felle zon en met vochtige, zure grond. Deze Tuinplanten kunnen goed groeien onder bomen of naast een muur.

  In de winter is het aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met een laagje mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een beschermende omhulling van jute of vliesdoek te gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef jaarlijks wat organische meststof. Verwijder regelmatig dode takken en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten in het vroege voorjaar met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik geen meststoffen met kalk, aangezien zuurminnende planten zoals deze geen hoge pH-waarde in de grond tolereren. Let op dat je de aanbevolen dosering op de verpakking niet overschrijdt om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Arabesk' te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, dennennaalden of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm en vermijd contact met de stam van de plant.

  Rhododendrons groeien het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Zuurminnende planten zoals rododendrons hebben moeite om voedingsstoffen op te nemen in alkalische bodems. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond zuur genoeg is voor een gezonde groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Arabesk', is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en wolluis. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of het plaatsen van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen om verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Arabesk' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende bladeren en een opgaande groeiwijze. In het voorjaar bloeit de 'Arabesk' met prachtige roze bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. Deze plant staat het liefst op een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in zure, goed doorlatende grond. De 'Arabesk' is wintergroen en blijft het hele jaar door een mooie aanvulling op de tuin. Met de juiste verzorging kan deze Rhododendron vele jaren bloeiplezier bieden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.