Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blaauw's Pink'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Blaauw's Pink' is een prachtige struik met glanzende groene bladeren en opvallende roze bloemen. Deze plant behoort tot de Japanse Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. 'Blaauw's Pink' is een compacte en langzaam groeiende struik die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze Rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blaauw's Pink' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant is wintergroen en zorgt dus ook in de wintermaanden voor kleur in de tuin.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen harde wind en vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren tijdens de wintermaanden.

  Rhododendrons zijn over het algemeen vrij onderhoudsvriendelijke planten. Ze hebben geen specifieke behoeften, behalve regelmatig water geven en bemesten. Snoeien kan nodig zijn om de vorm en grootte van de struik te behouden.

  Rhododendrons hebben een ruime plantafstand nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blaauw's Pink' groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die goed gedijt onder bomen en in schaduwrijke plekken. Zorg voor voldoende vochtige en zure grond voor optimale groei.

  De Rhododendron 'Blaauw's Pink' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant wekelijks water te geven, zodat de grond vochtig blijft. Let op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, Rhododendrons zijn populair bij vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is dus waarschijnlijk dat deze plant vlinders en bijen aantrekt in uw tuin.

  Rhododendrons kunnen een goede aanvulling zijn op het ecosysteem door vogels en insecten aan te trekken. Ze bieden schuilplaatsen en voedsel voor verschillende soorten dieren. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te combineren voor een divers ecosysteem.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blaauw's Pink' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer twee tot vier weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blaauw's Pink' kan goed tegen de volle zon. Het is echter belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon, vooral in de zomer. Zorg ook voor voldoende vochtige grond om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blaauw's Pink' is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet op te eten vanwege de giftige stoffen die het bevat. Het kan leiden tot misselijkheid, braken en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluid kunnen absorberen. Ze kunnen helpen om geluid te dempen in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste direct na de bloei plaatsvinden om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen en zorg voor een goede luchtcirculatie. Knip bloemknoppen niet weg, aangezien deze al zijn gevormd in het voorgaande jaar.

  Deze plant is dorstig en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom wateroverlast. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in zure potgrond met een goede drainage. Zorg voor een luchtige mix met veel organisch materiaal. Vermijd kalkrijke grond om de gezondheid van de plant te behouden.

  De bodemkwaliteit voor de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blaauw's Pink' moet zuur, vochtig en goed doorlatend zijn. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste op een plek met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te droog. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels te leggen. Het is aan te raden om de plant af te schermen tegen harde wind en te beschermen tegen sterke zonnestralen op zonnige winterdagen. Het is niet nodig om de plant binnen te halen, aangezien deze winterhard is.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de vorm van de struik te behouden en oude bloemen te verwijderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure grond en kunnen worden bemest met een speciale rhododendronmeststof. Het is belangrijk om de planten te bemesten in het voorjaar en na de bloei in het najaar. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels van de plant.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten, omdat het de grond vochtiger houdt en de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen vast te houden voor de plant. Het wordt meestal aangebracht in een laag van 5-7 cm rondom de planten, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam of stelen wordt opgehoopt.

  Rhododendrons hebben een zure bodem nodig om goed te gedijen. De optimale pH-waarde ligt tussen de 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, trips en witte vlieg. Besproei de plant indien nodig met een milieuvriendelijke insecticide. Het is ook aan te raden om de plant gezond en sterk te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Rhododendron 'Blaauw's Pink' is een prachtige struik met glanzende groene bladeren en opvallende roze bloemen. Deze plant behoort tot de Japanse Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. 'Blaauw's Pink' is een compacte en langzaam groeiende struik die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze Rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.