Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Explorer'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Explorer' is een compacte struik met donkergroen blad en prachtige roze bloemen. Deze plant behoort tot de Japanse Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen hebben een opvallende trosvormige bloeiwijze en trekken vlinders aan. 'Explorer' heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 50 tot 80 cm hoog. Deze Rhododendron is geschikt voor zowel borders als kustgebieden en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Explorer' is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij ook in de winter groen blijft. Dit maakt het een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Explorer' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin.

  De Rhododendron Explorer is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in humusrijke, zure grond. Regelmatig water geven en jaarlijkse snoei zullen helpen om de plant gezond te houden. De plant kan het beste geplant worden op een plek met halfschaduw.

  Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Explorer' heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en te bloeien. Plant de Rhododendron op een plek waar hij voldoende zonlicht en vocht kan krijgen.

  Deze plant groeit het beste in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen. Een plek met lichte schaduw is ideaal voor deze plantensoort.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Explorer' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven tijdens droge periodes.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Explorer' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Rhododendrons zijn geliefd bij bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen, wat kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter belangrijk om ook andere planten aan te planten om een gevarieerde habitat te creëren voor verschillende soorten insecten en dieren. Over het algemeen kunnen Rhododendrons een goede aanvulling zijn op een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Rhododendrons kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar ze geven de voorkeur aan lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij blootstelling aan volle zon. De grond moet goed gedraineerd zijn om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Rhododendrons zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen. Het wordt aanbevolen om de plant enkel te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Rhododendron is geen plant die specifiek bekend staat om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit in de lente met mooie bloemen. Voor geluidsdempende eigenschappen kunt u beter kiezen voor specifieke soorten zoals bamboe of klimop.

 • Rhododendrons kunnen het beste direct na de bloei licht gesnoeid worden. Verwijder dode takken en knip eventueel uitgebloeide bloemen weg. Let op dat de vorm van de struik behouden blijft tijdens het snoeien.

  De Rhododendron 'Explorer' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmel te voorkomen.

  De Rhododendron houdt van zure potgrond met een laag pH-niveau. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is, zodat de wortels niet te nat komen te staan. Het is aan te raden om speciale Rhododendron potgrond te gebruiken voor een optimale groei en bloei.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure, goed doorlatende grond met een hoge organische stofgehalte. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, maar wel voldoende vochtig blijft. Voeg indien nodig compost of turf toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Rhododendrons gedijen het beste op een plek met lichte schaduw tot halfschaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond die zuur is. Vermijd sterke wind en felle zon om verbranding te voorkomen.

  Het is belangrijk om de Rhododendron in de winter te beschermen tegen vorst, vooral als de plant nog jong is. Dit kan door de wortels te bedekken met mulch en de takken af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant bloeit het beste in de volle zon of halfschaduw en vereist regelmatig water geven, vooral in droge periodes. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar na de bloei te snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken voor een gezonde groei van de plant.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om jaarlijks te bemesten in het voorjaar met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik bij voorkeur een langzaam werkende meststof die gedurende het groeiseizoen voedingsstoffen afgeeft. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig over de wortelzone van de plant wordt verspreid en goed wordt ingewaterd.

  Mulch voor deze plant met organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen. Breng de mulch jaarlijks aan in het voorjaar en houd een laagdikte van ongeveer 5 tot 7 centimeter aan.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure bodems met een pH tussen 4,5 en 6. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant voedingsstoffen beter kan opnemen en gezond kan groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf of speciale meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of knoflookspray. Ook kun je regelmatig de bladeren controleren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te vochtig staat om problemen met ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Explorer' is een compacte struik met donkergroen blad en prachtige roze bloemen. Deze plant behoort tot de Japanse Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen hebben een opvallende trosvormige bloeiwijze en trekken vlinders aan. 'Explorer' heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 50 tot 80 cm hoog. Deze Rhododendron is geschikt voor zowel borders als kustgebieden en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.