Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Hino-mayo'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Hino-mayo' er en kompakt og langsomt voksende busk med skinnende, mørkegrønne blade. Blomsterne er iøjnefaldende og har en klart rød farve med dybe gule pletter i midten. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Hino-mayo' er velegnet både i jorden og i en potte på terrassen. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Hino-mayo' er stedsegrøn. Dette betyder, at planten beholder sine blade hele året rundt.

  Rhododendron (Japanese Azalea Group) 'Hino-mayo' er vinterhårdfør til ca. -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Planten bør plantes på et afskærmet sted.

  Rhododendroner er generelt lette at vedligeholde og kræver ikke meget speciel opmærksomhed. Så længe planten får regelmæssigt vand og er placeret det rigtige sted (halvskygge og sur jord), vil den forblive sund og smukt blomstrende. En årlig beskæring efter blomstringen kan hjælpe med at bevare plantens form og størrelse.

  Rhododendroner har normalt brug for mindst 1,5 til 2 meter plads for at vokse optimalt og sprede sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig luftcirkulation og ikke står for tæt på andre planter. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten sund.

  Ja, Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Hino-mayo' trives godt i skyggen. Det er en haveplante, der trives bedst på et sted med let skygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næring for optimal vækst.

  Rhododendron (japansk azalea Grp) 'Hino-mayo' har brug for vand gennemsnitlig en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give vand oftere.

  Ja, blomsterne på Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Hino-mayo' er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektarholdige indhold. Dette gør planten til et godt valg for at tiltrække bestøvere i haven.

  Rhododendron (Japansk Azalea Gruppe) 'Hino-mayo' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Den tilbyder skjulesteder og mad til små dyr. Det giver variation i haven og bidrager til en sund økosystem.

  Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Hino-mayo' blomstrer i maj og juni månederne. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Hino-mayo' kan godt tåle direkte sollys. Det anbefales endda at placere planten på et sted med fuld sol. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, når planten står i direkte sollys.

  Nej, Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Hino-mayo' er ikke spiselig. At indtage dele af planten kan være giftigt. Det anbefales derfor stærkt at undgå at spise denne plante.

  Ja, Rhododendron har tætte blade, der absorberer lyd og hjælper med at dæmpe støj. Derudover kan tilstedeværelsen af planter i haven også bidrage til at reducere støjgener.

 • Rhododendron bør beskæres direkte efter blomstring for at bevare formen og fremme ny vækst. Fjern gamle, døde eller syge grene og beskær let for at bevare en kompakt plante. Undgå at beskære om vinteren for at undgå frostskader.

  Rhododendron 'Hino-mayo' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv gerne vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Rhododendron trives bedst i sur, fugtig pottemuld med god dræning. Brug en blanding af sphagnum, havegrus, bark og sand for at holde planten sund. Sørg for, at potten, hvor planten vokser, har tilstrækkelige drænhuller til at lede overskydende vand væk.

  Rhododendron trives bedst i fugtig, veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. De tåler ikke tung eller våd jord og kræver en let sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Det er vigtigt at tilføje muld regelmæssigt for at holde jorden fugtig og beskytte rødderne.

  Rhododendron trives bedst på et sted i halvskygge i fugtig, sur jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod stærk vind og skarp eftermiddagssol. God dræning er også vigtig for plantens sundhed.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at bruge muld eller specielle beskyttelsesposer. Placer planten på et beskyttet sted mod kraftig vind og indtrængende frost. Om foråret kan eventuelt beskadigede grene fjernes.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten efter blomstring for at bevare formen.

  Det er vigtigt at gøde havenplanter som Rhododendrons om foråret med en speciel rhododendrongødning. Dette sikrer god vækst og blomstring. Brug aldrig for meget gødning for at undgå rodforbrænding.

  Det er vigtigt at mulde jorden omkring denne plante for at bevare fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk muld som blade eller bark og påfør et lag på ca. 5-10 cm. Sørg for, at mulden ikke påføres direkte mod plantens stamme.

  Rhododendroner foretrækker sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv. De optimale jordforhold sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter som Rhododendron 'Hino-mayo', anbefales det at inspicere planterne regelmæssigt for tilstedeværelse af insekter. Ved en begyndende skade kan insekticidspray anvendes. Det er også muligt at bruge naturlige fjender som mariehøns til bekæmpelse af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Hino-mayo' er en kompakt og langsomt voksende busk med skinnende, mørkegrønne blade. Blomsterne er iøjnefaldende og har en klart rød farve med dybe gule pletter i midten. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Hino-mayo' er velegnet både i jorden og i en potte på terrassen. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i sur jord og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.