Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Madame van Hecke'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Madame van Hecke' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige bloemen in verschillende tinten roze en paars. Deze sierlijke plant bloeit in het voorjaar en voegt een kleurrijke touch toe aan de tuin. Het is een winterharde en langzaam groeiende plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond. Deze Rhododendron is ideaal voor borders, rotstuinen en als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Madame van Hecke' is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin. Dit maakt de plant populair voor het creëren van een groenblijvende tuin.

  Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Madame van Hecke' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Deze tuinplant kan goed overleven in ons klimaat.

  Ja, de Rhododendron 'Madame van Hecke' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de vorm te behouden. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig.

  De Rhododendron 'Madame van Hecke' heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen en groeien, dus een ruime plantplaats is aan te raden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten en struiken om de Rhododendron de ruimte te geven die hij nodig heeft. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant wanneer je hem een plekje in de tuin geeft.

  De Rhododendron 'Madame van Hecke' groeit goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon om optimale groei te bevorderen. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  De Rhododendron 'Madame van Hecke' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de Rhododendron is bijen- en vlinderlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen met nectar. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Rhododendrons zijn geliefd bij bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Daarnaast zorgen ze voor beschutting en schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus een nuttige plant voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, rhododendrons doen het beter in halfschaduw tot schaduw en verdragen geen felle zon. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen directe zonnestralen om verbranding te voorkomen. Rhododendrons kunnen beter gedijen in een plek met indirect zonlicht.

  Nee, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Madame van Hecke' is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot vergiftiging. Het is raadzaam om deze plant niet in de buurt van eetbare gewassen te planten.

  Ja, Rhododendrons hebben dikke, groenblijvende bladeren die kunnen helpen bij het absorberen van geluidsgolven. Daarnaast zorgen de dichte bladeren en takken ervoor dat geluiden gedempt worden. Over het algemeen kunnen Rhododendrons bijdragen aan een geluidsdempende omgeving in de tuin.

 • Rhododendrons moeten direct na de bloei worden gesnoeid, om het volgende jaar nieuwe bloemen te bevorderen. Verwijder dode takken en snoei terug tot net boven een knop om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik scherp en schoon snoeigereedschap om beschadiging te voorkomen.

  De Rhododendron 'Madame van Hecke' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat om rotting te voorkomen.

  De Rhododendron gedijt het best in humusrijke, zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voeg eventueel turf of veenmos toe voor een optimale groei. Gebruik geen te voedselrijke potgrond, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Madame van Hecke' gedijt het beste in een zure, goed doorlatende bodem met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en indien nodig te bemesten om de optimale groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats uit de harde wind. Houd de grond goed vochtig maar niet te nat.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met een dikke laag mulch. Daarnaast kan een beschermende doek of jutezak worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte locatie staat om de winter goed door te komen.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Bemest de plant in het voorjaar en najaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals de Rhododendron is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de Rhododendron gezond en sterk te laten groeien. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de aanbevolen dosering aan.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of schors. Mulch helpt de grond vochtiger te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt geplaatst.

  Rhododendrons groeien het best in zure bodems met een pH tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge pH kan de groei en bloei van de plant ernstig belemmeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op insecten en plagen zoals bladluizen en spint. Bij een ernstige plaag kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Zorg voor een goede luchtcirculatie en gezonde grond om de plant weerbaarder te maken tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Madame van Hecke' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige bloemen in verschillende tinten roze en paars. Deze sierlijke plant bloeit in het voorjaar en voegt een kleurrijke touch toe aan de tuin. Het is een winterharde en langzaam groeiende plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond. Deze Rhododendron is ideaal voor borders, rotstuinen en als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.