Calluna vulgaris Garden Girls Lioba

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Hierdoor blijft hij ook in de winter groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een goede keuze voor in de tuin als winterharde plant.

  Ja, de Calluna vulgaris Garden Girls Lioba is een makkelijk te onderhouden plant. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig onderhoud vereist. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal deze goed gedijen in de tuin.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Lioba heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen individuele planten te behouden voor optimale luchtcirculatie en groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt.

  Calluna vulgaris Garden Girls Lioba groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen gedijen. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Lioba heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt en beschutting biedt voor kleine dieren in de tuin. De bloemen leveren nectar en stuifmeel voor bijen en vlinders. Het zorgt voor een gevarieerde en natuurlijke omgeving in de tuin.

  De plant bloeit van augustus tot en met november en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel dat de plant voldoende vocht krijgt bij hoge temperaturen.

  Nee, Calluna vulgaris Garden Girls Lioba is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn bloemen wordt gekweekt. Consumptie kan leiden tot maagproblemen.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een geluidsdempend effect, vooral in combinatie met andere beplanting. Het dichte bladerdek en de structuur van de plant zorgen voor absorptie van geluidsgolven. Echter, de mate van geluidsdemping kan variëren afhankelijk van de omgeving en de omstandigheden.

 • Calluna vulgaris Garden Girls Lioba kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder oude, dorre takken en knip de plant lichtjes bij om de vorm te behouden. Snoei nooit te diep in het hout, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en goed vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en bemest deze indien nodig volgens de instructies op de verpakking.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende, zure grond met een pH tussen 4,5 en 5,5. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en vermijd te zware of te natte grond. Een bodemtest kan helpen om de juiste voedingsstoffen voor de plant aan te vullen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems om wortelrot te voorkomen. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst en gure wind. Bedek de plant met een dikke laag mulch of bladeren, of zet hem binnen op een koele, lichte plek. Zo blijft de plant gezond en beschermd tijdens de koude wintermaanden.

  De plant heeft gemiddeld water nodig en moet regelmatig worden bemest. Snoei dode bloemen en takken om de groei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen op arme grond. Gebruik bij voorkeur een speciale heideplantenmeststof in het voorjaar en de zomer voor een goede groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulchen met organisch materiaal helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stam. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of najaar.

  De plant heeft voorkeur voor een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge pH kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen en een slechte groei van de plant.

  Om ongedierte bij deze tuinplant te bestrijden, kunt u overwegen om regelmatig de plant te inspecteren op aanwezigheid van bladluizen, spint of slakken. Maak gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden om het probleem aan te pakken. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door deze op de juiste manier te verzorgen en voldoende voeding en water te geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.