Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Berryrose' is een prachtige, compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea groep en staat bekend om zijn opvallende, roze bloemen die bloeien in het voorjaar. De bloemen hebben een diepe bessenroze kleur en vormen een kleurrijk contrast met het groene blad. 'Berryrose' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze Rhododendron is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten die hun bladeren behouden gedurende het hele jaar. Ze zorgen voor kleur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus winterse temperaturen goed verdragen en is geschikt voor de tuin. Zorg voor bescherming bij strenge vorst.

  Rhododendrons zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud, zolang ze op de juiste plek worden geplant en regelmatig water krijgen. Ze hebben wel specifieke wensen wat betreft zuurtegraad van de grond en kunnen gevoelig zijn voor droogte. Het is aan te raden om jaarlijks te snoeien en bemesten voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen en bloeien. Voor een gezonde groei raden we aan om ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte tussen elke plant te laten. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Azalea's groeien het best in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Ze kunnen het beste gedijen in beschermde gebieden waar ze geen direct zonlicht ontvangen. Pas op voor te veel zonlicht, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en kan helpen bij het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Rhododendrons zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze nectar produceren die bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast bieden ze ook beschutting en voedsel voor verschillende kleine dieren in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Een plekje met wat schaduw in de middag kan echter ook geen kwaad.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt sterk afgeraden om enig deel van deze plant te eten.

  Ja, Rhododendrons zijn geluidsdempende planten met hun dichte bladeren en struikachtige vorm. Het plaatsen van deze planten in de tuin kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen.

 • Om de bloei en gezondheid van de plant te bevorderen, is lichte snoei na de bloei aan te raden. Verwijder dode en zieke takken, en knip uitgebloeide bloemen af. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden tijdens het snoeien.

  De Rhododendron houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Geef vooral extra water tijdens warme en droge periodes.

  Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose' groeit het beste in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te stimuleren.

  Rhododendrons gedijen het beste in goed doorlatende zure grond met een pH tussen 4,5 en 6,0. Ze hebben een hekel aan natte voeten, dus vermijd te natte grond. Een mengsel van turf, tuinturf en zand kan de bodemstructuur verbeteren.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond die niet te kalkrijk is. Bescherm de plant tegen felle middagzon en droge wind.

  Rhododendrons hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig. Het is wel belangrijk om de plant goed water te geven in de herfst, zodat deze voldoende vocht opneemt voor de winter. Het is ook mogelijk om de planten af te dekken met bladeren of stro om ze te beschermen tegen vorst.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen en takken weg om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond en hebben baat bij een speciale rhododendronmeststof die rijk is aan voedingsstoffen. Het beste moment om te bemesten is in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om de dosering te respecteren.

  Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Berryrose' houdt van goed doorlatende grond, daarom is het aan te raden om mulch aan te brengen rond de plant. Mulch helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Het zorgt ook voor een betere isolatie van de wortels tijdens koude periodes.

  Rhododendrons gedijen goed in zure bodems met een pH tussen de 4,5 en 5,5. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Indien de bodem te basisch is, kan deze worden aangepast met behulp van speciale bodemverbeteraars.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kunnen natuurlijke remedies zoals neemolie of knoflookspray effectief zijn in het bestrijden van ongedierte. Zorg daarnaast voor een goede bodemstructuur en voldoende luchtcirculatie rondom de plant om de kans op plaaginsecten te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Berryrose' is een prachtige, compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea groep en staat bekend om zijn opvallende, roze bloemen die bloeien in het voorjaar. De bloemen hebben een diepe bessenroze kleur en vormen een kleurrijk contrast met het groene blad. 'Berryrose' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze Rhododendron is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.