Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Cecile'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Cecile' is een prachtige en kleurrijke plant uit de Mollis Azalea groep. Deze plant heeft grote, opvallende bloemen in verschillende tinten roze en paars. 'Cecile' bloeit in het voorjaar en brengt zo een vrolijke sfeer in de tuin. De plant groeit compact en bossig en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Rhododendron 'Cecile' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een plekje in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Cecile' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie, volle uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder -15 graden Celsius. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Cecile' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist minimale verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm en grootte te behouden.

  Rhododendrons hebben ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Plant ze op minimaal 1 meter afstand van elkaar en van andere planten. Ze hebben ook voldoende ruimte nodig om zich uit te spreiden en te bloeien.

  Ja, Rhododendrons groeien goed in de schaduw en hebben slechts een paar uren zonlicht per dag nodig om te gedijen. Ze kunnen zelfs beter groeien in de schaduw dan in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat, en geef regelmatig water om de groei te bevorderen.

  Rhododendrons hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het beste is om de grond tussen de gietbeurten in licht op te laten drogen.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Cecile' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinders die graag deze insecten in hun tuin willen verwelkomen. De kleurrijke bloemen trekken ook andere insecten aan zoals hommels.

  Ja, de Rhododendron draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Ook biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Door het toevoegen van verschillende plantensoorten zoals de Rhododendron, kan de biodiversiteit in de tuin verhoogd worden.

  De bloei van deze plant begint in de maand mei en duurt ongeveer 3 tot 4 weken. Tijdens de bloeiperiode vormt de plant prachtige bloemen in diverse kleuren.

  Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Cecile' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht krijgt bij warme temperaturen. Zorg ook voor een beschutte standplaats in de volle zon.

  Nee, Rhododendrons zijn niet eetbaar en worden zelfs als giftig beschouwd. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken en buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, Rhododendrons hebben dikke bladeren die geluid kunnen absorberen. Dit kan helpen om geluid te dempen in de directe omgeving van de plant. Echter, het effect is meestal minimaal.

 • Rhododendrons moeten direct na de bloei worden gesnoeid door de uitgebloeide bloemen af te knippen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de vorm en gezondheid van de struik te behouden. Snoei niet te diep in het oude hout, dit kan de bloemknoppen voor het volgende jaar beschadigen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Cecile' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Zorg voor een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Vermijd het gebruik van normale potgrond, deze kan te compact zijn voor de wortels van de plant. Kies liever voor speciale rhododendron potgrond voor een gezonde groei.

  De Rhododendron 'Cecile' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd kalkrijke grond. Het is ook belangrijk om de grond regelmatig te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Cecile' gedijt het beste op een standplaats met lichte schaduw tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en zuur van samenstelling. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Het is aan te raden om Rhododendron in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch over de grond te leggen. Een beschermende doek kan ook worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Rhododendrons hebben weinig onderhoud nodig. Ze gedijen goed in zure en goed doorlatende grond. Snoei dode takken in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben specifieke behoeften als het gaat om bemesting. Gebruik een speciale rhododendronmeststof die is afgestemd op de behoeften van deze plantensoort. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische materialen zoals compost, schors of bladeren. Breng een laag aan van ongeveer 5 tot 10 cm rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om rotting te voorkomen.

  Rhododendrons groeien het beste in zure grond met een pH-waarde tussen de 4,5 en 6,0. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Rhododendrons kunnen last hebben van bladluizen, trips, spintmijten en larven van kevers. Gebruik insecticiden zoals neemolie of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes voor bestrijding. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en verwijder dode bladeren en bloemen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Cecile' is een prachtige en kleurrijke plant uit de Mollis Azalea groep. Deze plant heeft grote, opvallende bloemen in verschillende tinten roze en paars. 'Cecile' bloeit in het voorjaar en brengt zo een vrolijke sfeer in de tuin. De plant groeit compact en bossig en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Rhododendron 'Cecile' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een plekje in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.