Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Golden Sunset'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Golden Sunset' is een prachtige bladverliezende struik met een bossige groeiwijze. De bloemen zijn groot, trechtervormig en hebben een opvallende goudgele kleur met een vleugje oranje. De bloei vindt plaats in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging in de tuin. Deze cultivar heeft een gemiddelde tot snelle groeisnelheid en kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter. De 'Golden Sunset' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Golden Sunset' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij ook in de winter zijn groene kleur behoudt. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn winterhardheid en decoratieve blad.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude wintermaanden. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een laag mulch of bladeren.

  Ja, de Rhododendron 'Golden Sunset' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien het beste in een goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat ze minstens 1,5 tot 2 meter uit elkaar geplant worden en plaats ze op een plek met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  Ja, Rhododendrons groeien het best in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Ze gedijen goed onder bomen of naast hoge struiken waar ze wat bescherming krijgen tegen felle zonnestralen. Zorg ervoor dat ze niet volledig in de schaduw staan, want ze hebben wel wat licht nodig om te groeien en bloeien.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant wekelijks water te geven, zodat de grond vochtig blijft. Let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivende insecten in de tuin.

  Rhododendrons trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen aan kleine dieren. Het is belangrijk om verschillende planten aan te planten om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit in de maanden april, mei en juni en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, Rhododendrons kunnen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk dat de grond vochtig blijft. Ze kunnen ook goed groeien in halfschaduw. Het is aan te raden om de planten in de ochtendzon te plaatsen en te beschermen tegen de middagzon.

  Nee, Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Golden Sunset' is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot vergiftiging. Het is belangrijk om enkel voedsel te eten afkomstig van planten die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, Rhododendron planten hebben dichte bladeren die geluid kunnen absorberen. Planten in het algemeen kunnen geluiden dempen door het absorberen en reflecteren van geluidsgolven. Het plaatsen van Rhododendron planten langs een drukke weg kan helpen om geluid te verminderen.

 • De Rhododendron bloeit op ouder hout, dus snoei bij voorkeur direct na de bloei. Verwijder dode takken en knip verkeerd groeiende takken weg om de vorm te behouden. Snoei niet te diep om de bloei niet te belemmeren.

  De Rhododendron 'Golden Sunset' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de wortelzone en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze plant is het aan te raden om zuurminnende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd te veel vocht. Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te nat wordt.

  Deze plant groeit het beste in zure, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Vermijd kalkrijke bodems, omdat deze de groei van de plant kunnen belemmeren.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Golden Sunset' groeit het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het belangrijk om de grond rondom de plant te mulchen met bladeren of stro. Daarnaast kan de plant worden afgedekt met een beschermende doek of jutezak om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de grond bevriest.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gebruik een mulchlaag om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Snoei dode of zieke takken weg na de bloei om de plant gezond te houden.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure bodem met voldoende organische stof. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een speciale rhododendron- of heestermest. Gebruik deze meststoffen volgens de instructies op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch is belangrijk voor het behoud van vocht en het voorkomen van onkruidgroei rondom de plant. Een laag mulch kan ook helpen de grondtemperatuur stabiel te houden en de wortels te beschermen tegen vorst. Kies een organisch mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Golden Sunset' heeft een voorkeur voor zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot moeilijke groei en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten, zoals rhododendrons, kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt zoals het besproeien met een mengsel van water en milde zeep, het plaatsen van kleverige vallen of het introduceren van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is ook belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig handmatig te verwijderen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen worden gebruikt als laatste redmiddel, maar worden niet aangeraden vanwege mogelijke schade aan het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Golden Sunset' is een prachtige bladverliezende struik met een bossige groeiwijze. De bloemen zijn groot, trechtervormig en hebben een opvallende goudgele kleur met een vleugje oranje. De bloei vindt plaats in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging in de tuin. Deze cultivar heeft een gemiddelde tot snelle groeisnelheid en kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter. De 'Golden Sunset' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.