Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Klondyke'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Klondyke' is een prachtige en opvallende plant met grote, heldergele bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en staat bekend om zijn opvallende kleurrijke bloemen. De 'Klondyke' heeft glanzend groen blad dat mooi contrasteert met de felgele bloemen. Deze Rhododendron groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan tot wel 1,5 meter hoog worden. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of border en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron Mollis Azalea Grp 'Klondyke' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur, zelfs in de wintermaanden.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Klondyke' is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. In de winterperiode is het aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek.

  Rhododendrons zijn over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en zijn winterhard. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

  De Rhododendron 'Klondyke' heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen tot een volwassen plant. Het is belangrijk om genoeg ruimte te voorzien tussen andere planten, zodat er voldoende licht en lucht circulatie is. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef deze voldoende ruimte om te groeien.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Klondyke' groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Rhododendron Klondyke heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om te controleren of de grond vochtig genoeg is voordat je weer water geeft. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, Rhododendron planten staan bekend om het aantrekken van vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarrijke nectar. Deze planten kunnen een grote bijdrage leveren aan het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de dichte bladeren voor beschutting voor kleine dieren. Het regelmatig snoeien en bemesten van de plant kan de biodiversiteit verder bevorderen.

  Deze plant bloeit van april tot juni en de bloei kan tot wel 3 weken duren. Rhododendrons staan bekend om hun kleurrijke bloemen die langdurig in bloei blijven.

  Rhododendrons gedijen het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen en kunnen gevoelig zijn voor felle zon. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden. In de volle zon kunnen de bladeren verbranden en de bloemen verwelken.

  Nee, Rhododendrons zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden en de plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de Rhododendron planten kunnen geluidsdempend werken door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en takken. Het kan helpen om geluiden van bijvoorbeeld verkeer en buurtlawaai te verminderen. Echter, het effect zal afhangen van factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving waarin deze groeit.

 • Rhododendrons moeten direct na de bloei worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om de luchtcirculatie te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaren en zorg ervoor dat de plant niet te veel wordt teruggesnoeid om de bloei te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om water te geven aan de wortels van de plant en niet op de bladeren.

  Deze plant heeft voedzame en goed doorlatende potgrond nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Gebruik een speciale mix voor zuurminnende planten voor het beste resultaat.

  Rhododendrons zijn zuurminnende planten en gedijen het beste in zure, vochtige grond met een goede afwatering. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en vermijd kalkrijke grond. Het toevoegen van compost of turf kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren voor een gezonde groei van de plant.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Klondyke' gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Vermijd te felle zon, vooral in de middag.

  In de winter heeft de Rhododendron bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperatuur onder de -5°C daalt. Een dikke laag mulch of bladeren rond de basis van de plant kan helpen om de wortels te beschermen tegen kou. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een doek of jutezak als er strenge vorst wordt voorspeld.

  De Rhododendron vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Gebruik organische mulch om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Snoei dode takken en bloemen na de bloei om de plant gezond te houden.

  Rhododendrons hebben een zure grond nodig en kunnen worden bemest met een speciale rhododendronmeststof. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een dikke laag organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Klondyke' groeit het beste in zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Een hogere pH-waarde kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen, terwijl een lagere pH-waarde de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Zorg dus voor een zure bodem om de optimale groei van de plant te bevorderen.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het regelmatig schoonmaken en controleren van de plant. Ook kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden aangetrokken, zoals lieveheersbeestjes. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Klondyke' is een prachtige en opvallende plant met grote, heldergele bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en staat bekend om zijn opvallende kleurrijke bloemen. De 'Klondyke' heeft glanzend groen blad dat mooi contrasteert met de felgele bloemen. Deze Rhododendron groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan tot wel 1,5 meter hoog worden. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of border en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.