Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Royal Command'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Royal Command' is een prachtige struik met grote bloemen in een opvallende dieprode kleur. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen hebben een opvallende geeloranje vlek in het midden, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast. De 'Royal Command' gedijt het beste in vochtige, zure grond en houdt van een beschutte standplaats in de halfschaduw. Deze Rhododendron kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is een mooie aanvulling op de tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten en behouden hun bladeren het hele jaar door. Deze planten zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Royal Command' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen vorst en is geschikt voor in de tuin. Het is wel belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Rhododendrons vereisen regelmatig water geven en bemesten, en ze gedijen het best in vochtige, zure grond. Ze moeten ook worden gesnoeid om hun vorm te behouden en bloei te bevorderen. Over het algemeen zijn ze niet erg veeleisend, maar hebben ze wel specifieke behoeften om goed te kunnen groeien.

  De Rhododendron 'Royal Command' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen plant. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant voldoende zonlicht en beschutting krijgt.

  Ja, Rhododendrons groeien goed in de schaduw. Ze kunnen wel wat zonlicht verdragen maar gedijen het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond om de groei te bevorderen.

  Rhododendrons moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Over het algemeen hebben Rhododendrons ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, rhododendrons zijn vaak aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. De felle kleuren en geur van de bloemen trekken deze bestuivers aan. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Rhododendrons zijn over het algemeen niet bijzonder nuttig voor biodiversiteit omdat ze weinig voedsel of schuilplaatsen bieden aan dieren. Het toevoegen van andere planten met bloemen en bessen kan de biodiversiteit in de tuin bevorderen. Kies voor inheemse planten om lokale dieren aan te trekken.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Royal Command' bloeit van april tot en met mei en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Royal Command' kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Royal Command' is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan giftig zijn en gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om deze plant niet in te nemen.

  Rhododendrons hebben dichte en groene bladeren die geluid enigszins kunnen absorberen. Echter, ze zijn niet primair gekweekt om geluid te dempen zoals bijvoorbeeld bamboe of coniferen. Over het algemeen wordt hun geluidsdempend vermogen als minimaal beschouwd.

 • Rhododendrons kunnen het beste direct na de bloei worden gesnoeid. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Let op dat je niet te diep snoeit, dit kan de plant beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in zure potgrond met goede drainage. Het is ook belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Gebruik bij voorkeur een mengsel van turf en compost voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet zuur en goed doorlatend zijn om de plant goed te laten groeien. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal en niet te nat is. Een zure pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Royal Command' gedijt het best op een plek met halfschaduw of zon. Zorg voor een goed doorlatende grond die lichtzuur is. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen de kou. Dit kan door de wortels te beschermen met mulch en de struik af te dekken met een beschermende doek of jute. Ook is het raadzaam om de plant uit de wind te plaatsen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant tijdig te voorzien van voeding en water.

  Rhododendrons hebben behoefte aan zure grond en kunnen goed gedijen met een speciale rhododendronmeststof die rijk is aan stikstof. Bemest de plant in het voorjaar na de bloei en nogmaals in het najaar. Let op dat de meststof gelijkmatig verdeeld wordt over de wortels van de plant.

  Mulchen wordt aanbevolen voor Tuinplanten om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Royal Command' groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig bij te stellen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventuele plagen zoals bladluizen, spintmijten en trips. Gebruik bij een plaag milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of neemolie. Ook het handmatig verwijderen van aangetaste delen kan helpen bij het voorkomen van verdere verspreiding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Royal Command' is een prachtige struik met grote bloemen in een opvallende dieprode kleur. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. De bloemen hebben een opvallende geeloranje vlek in het midden, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast. De 'Royal Command' gedijt het beste in vochtige, zure grond en houdt van een beschutte standplaats in de halfschaduw. Deze Rhododendron kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is een mooie aanvulling op de tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.