Aegagropila linnaei

Overig water-/moerasplant

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn groene kleur gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor een tuinplant die wat kleur en leven toevoegt, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Een keer per maand bemesten is voldoende.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om voldoende afstand te houden tussen de planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Deze plant groeit het beste in helder indirect licht of halfschaduw. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om optimale groei te bevorderen. Het is dus mogelijk om goed te groeien in de schaduw.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Houd rekening met de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn sierlijke ronde vorm en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in aquaria. Het trekt echter geen vlinders of bijen aan vanwege zijn watergebonden groeiomgeving.

  Het zorgt voor extra biodiversiteit in een tuinvijver doordat het een natuurlijke habitat biedt voor bepaalde soorten waterorganismen. Het helpt ook bij het zuiveren van het water en draagt bij aan een gezonde en evenwichtige ecosysteem. Het creëert een natuurlijke uitstraling en kan dienen als schuilplaats voor kleine vissen en insecten.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Deze plant kan niet goed tegen volle zon en geeft de voorkeur aan een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen felle zonnestralen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar voor mensen. Het is voornamelijk bedoeld als sierplant in tuinen en vijvers. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect vanwege zijn dichte bladeren die het geluid absorberen. Het kan helpen om de geluiden van buitenaf te verminderen in een tuinomgeving.

 • Deze plant hoeft niet te worden gesnoeid, omdat hij langzaam groeit en zijn ronde vorm behoudt. Het is belangrijk om eventuele dode bladeren en algen te verwijderen om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan hij voorzichtig worden verdeeld en opnieuw worden geplant.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd te koud water.

  Potgrond is een essentieel onderdeel voor een gezonde groei van tuinplanten. Het zorgt voor de juiste voedingsstoffen en drainage om wortels te laten gedijen. Kies het type potgrond dat geschikt is voor tuinplanten om optimale resultaten te behalen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen, bij voorkeur met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een goede drainage is essentieel om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar te vermijden dat de wortels constant in het water staan.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met indirect zonlicht en helder water. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht of te veel schaduw. Een ideale plek is in een glazen pot met helder water en af en toe een lichte bemesting.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en geef in de winter minder water om wortelrot te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te kweken en deze naar binnen te verplaatsen tijdens de koudste maanden van het jaar.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in water met voldoende licht. Het is belangrijk om regelmatig het water te verversen om de plant gezond te houden. Overtollige algen kunnen worden verwijderd door de plant voorzichtig te kneden.

  Deze plant gedijt goed op een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei. Geef de plant geen overmatige hoeveelheid meststoffen om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch kan worden gebruikt rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het is belangrijk dat de mulch laag niet te dik wordt aangebracht om verstikking van de wortels te voorkomen. Het aanbrengen van een mulchlaag in het voorjaar kan helpen om de plant gezond te houden.

  De Aegagropila linnaei gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te compact. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant is het aan te raden om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen om verdere verspreiding te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.