Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Daviesii', der tilhører Ghent Azalea Gruppen, er en smuk og farverig plante med store hvide blomster. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Daviesii' har en kompakt vækstform og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Bladene er mørkegrønne og blanke, hvilket gør planten attraktiv året rundt. Det er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante, der trives godt i sur, fugtig jord og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii' er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Det er et godt valg til haver, der har brug for farve og struktur året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost, især under strenge vintre. Overvintre på et beskyttet sted kan hjælpe med at bevare planten.

  Rhododendroner er generelt nemme at vedligeholde, så længe de er plantet i fugtig, sur jord og delvist skygge. Regelmæssig beskæring og gødning, helst med speciel rhododendrongødning, er vigtig for en sund vækst. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder.

  Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt, så plant dem mindst 1,5 meter fra hinanden. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luftcirkulation. Giv også planten tilstrækkelig plads under jorden til at sprede sig.

  Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii' vokser bedst i halvskygge til skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys, men ikke står direkte i den skarpe sol. Sørg derfor for, at planten står et sted, hvor den er beskyttet mod den direkte sol.

  Rhododendron 'Daviesii' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke drivvåd. I varmt vejr kan planten have brug for vand oftere end i køligere vejr.

  Ja, Rhododendron-planter tiltrækker sommerfugle og bier med deres blomster. Disse planter er derfor en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Rhododendron tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder de ly for små dyr og fugle. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer i månederne april og maj, og blomstringen varer cirka tre uger.

  Rhododendroner kan ikke lide direkte sollys, især i de hotteste timer på dagen. Det er bedst at placere dem i halvskygge for at undgå forbrænding. Sørg for, at de får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys.

  Nej, Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii' er ikke spiseligt og kan endda være giftigt for mennesker og dyr. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt betragtes som spiselige. Det anbefales at undgå at indtage nogen del af denne plante.

  Ja, Rhododendroner er kendt for deres tætte løv og store størrelse, hvilket bidrager til lyddæmpning. Planter generelt hjælper med at absorbere lyd og kan derfor have en lyddæmpende effekt i haven. Rhododendron kan bidrage til et roligt og fredeligt miljø.

 • Rhododendroner bør beskæres bedst umiddelbart efter blomstringen. Fjern døde grene og gamle blomster for at bevare plantens sundhed og form. Beskær ikke for dybt ind i busken, da det kan beskadige blomsterknopperne til næste år.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand helst om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  For en god vækst og blomstring har planten brug for sur jord med god dræning. Brug helst speciel rhododendron jord for de bedste resultater. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii' trives bedst i en fugtig, veldrænet sur jord. En organisk jordforbedrer kan hjælpe med at opretholde den rette surhedsgrad og næringsstoffer til denne plante. Sørg for, at jorden er rig på kompost og humus for en sund vækst og blomstring.

  Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod hårde vinde og frost. Jorden skal være sur og fugtig.

  I løbet af vinterperioden er det vigtigt at dække planten med et tykt lag muld for at beskytte rødderne mod kulden. Derudover kan det hjælpe at pakke planten ind i jute eller et specielt vinterdække. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med fugt, især i frostperioder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse, men elsker sur jord og halvskygge. Regelmæssig vanding og gødning om foråret sikrer sund vækst og blomstring. Fjern døde blomster og grene for et pænt udseende og stimulering af ny vækst.

  For en god vækst og blomstring har denne plante behov for regelmæssig gødskning. Brug en speciel gødning til surjordsplanter om foråret og sommeren. Overgødskning bør undgås for at forhindre rodforbrænding.

  Det er vigtigt at anvende mulch omkring planten for at holde jorden fugtig og ukrudtsfri. Mulch hjælper også med at opretholde en ensartet temperatur og næringsstoffer i jorden. Påføring af mulch hjælper med at holde planten sund og voksende.

  Rhododendron (Gent Azalea Grp) 'Daviesii' trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodødelæggelse. Det er en god idé at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den ved hjælp af gødning eller jordforbedringsmidler.

  Til bekæmpelse af skadedyr ved havenplanter kan forskellige metoder anvendes, såsom regelmæssig kontrol af bladlus, spindemider og andre insekter. Derudover kan naturlige fjender såsom mariehøns og snyltehvepse anvendes. Det er vigtigt at tage forebyggende foranstaltninger og fjerne inficerede blade eller plantedele for at undgå spredning.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Daviesii', der tilhører Ghent Azalea Gruppen, er en smuk og farverig plante med store hvide blomster. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Daviesii' har en kompakt vækstform og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Bladene er mørkegrønne og blanke, hvilket gør planten attraktiv året rundt. Det er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante, der trives godt i sur, fugtig jord og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.