Abies balsamea f. hudsonia

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies balsamea f. hudsonia, også kendt som Hudson Bay balsamgran, er en kompakt dværgvariant af balsamgranen. Denne nåletræ har en kegleformet vækst med tætte grene dækket af bløde nåle, der har en sølvfarvet glans. Hudson Bay balsamgranen har en behagelig duft af harpiks og bruges ofte som juletræ på grund af sin symmetriske form. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan blive op til 3 meter høj. Om vinteren skifter nålene til en grønblå farvetone, hvilket giver et levende udseende i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Abies balsamea f. hudsonia er stedsegrøn og beholder sine nåle hele året rundt. Dette gør, at planten også er grøn og fyldig om vinteren.

  Denne plante er hårdfør indtil cirka -25 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte den godt mod de kolde temperaturer for at undgå skader. Det anbefales at mulche den godt om vinteren og beskytte den mod den hårde vind.

  "Abies balsamea f. hudsonia" er en nem at vedligeholde haveplante, der kræver lidt pleje. Sørg for tilstrækkelig vand, sollys og næringsstoffer for en sund vækst. Beskær efter behov for at bevare plantens form og størrelse.

  Denne plante har brug for masser af plads for at blomstre fuldt ud og vokse. Sørg for at have mindst 2-4 meter plads omkring planten. Sørg for tilstrækkelig lys og luftcirkulation for optimal vækst.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en skyggeelskende plante, der trives godt i delvis eller fuld skyggefulde miljøer. Sørg for, at jorden er fugtig og rig på organisk materiale for optimal vækst.

  Abies balsamea f. hudsonia har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed og giv vand, hvis det er nødvendigt.

  Abies balsamea f. hudsonia tiltrækker ikke sommerfugle eller bier.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den spiller en vigtig rolle i økosystemet ved at tiltrække bier, fugle og andre dyr. Den tætte struktur af dens blade giver også beskyttelse og føde til forskellige insekter og små dyr. Derudover bidrager denne plante til kulstoflagring og forbedrer luftkvaliteten.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 2 uger.

  Denne plante tåler ikke godt direkte sollys og foretrækker derfor en placering i halvskygge. Direkte sollys kan forårsage skade på bladene. Det bedste er at beskytte planten mod skarpt sollys.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og bruges primært som dekorativ haveplante. At indtage denne plante kan endda være skadeligt for helbredet. Det er derfor vigtigt ikke at spise denne plante.

  Ja, planten har nåle, der kan absorbere lyd og dermed bidrage til lyddæmpning i omgivelserne. Plantning af flere eksemplarer kan hjælpe med at reducere støj i haven.

 • For at opretholde en god form og sundhed for planten anbefales det at beskære regelmæssigt døde grene eller misformede grene. Det er bedst at gøre dette om foråret, inden den nye vækst begynder. Undgå at beskære for dybt ind i det gamle træ, da dette kan beskadige eller svække planten.

  Denne plante trives i fugtig jord, så det er vigtigt at give regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodskader. Giv helst vand ved plantens base og undgå at væde bladene.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt at sikre god dræning for at undgå rodrot. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 er ideel for denne plante.

  Denne plante trives bedst i en fugtig, veldrænet jord med en sur pH. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og undgå kalkholdig jord. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og supplere med de rette næringsstoffer for at sikre plantens sundhed.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og ønsker gerne tilstrækkeligt sollys eller halvskygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. Plant Abies balsamea f. hudsonia helst et sted, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse.

  For vinterbeskyttelse anbefales det at dække planten med et lag muld eller halm, især i de koldeste måneder. Sørg for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodrot. Beskyt også planten mod hård vind for at forhindre udtørring.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Beskær døde grene og ukrudt regelmæssigt for at holde planten sund. Vand ekstra i tørre perioder.

  Haveplanter har generelt brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Det er vigtigt at bruge en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til haveplanter. Overgødning bør undgås for at forhindre skade på planten og miljøet.

  Brugen af muld er gavnlig for vinterfugtigheden og beskyttelsen af denne plantearter rødder. Det kan hjælpe med at forhindre ukrudtsvækst og bevare næringsstoffer i jorden. Det anbefales at lægge et lag på 5-8 cm muld rundt om plantens base.

  Denne plante trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med fx have torv.

  Det er vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr som bladlus, spindemider eller uldlus. Hvis nødvendigt kan disse skadedyr bekæmpes med naturlige fjender som marihøns eller rovmider. Det er også muligt at bruge sæbevand eller neemolie som miljøvenlige insektmidler.

 • Beskrivelse

  Abies balsamea f. hudsonia, også kendt som Hudson Bay balsamgran, er en kompakt dværgvariant af balsamgranen. Denne nåletræ har en kegleformet vækst med tætte grene dækket af bløde nåle, der har en sølvfarvet glans. Hudson Bay balsamgranen har en behagelig duft af harpiks og bruges ofte som juletræ på grund af sin symmetriske form. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan blive op til 3 meter høj. Om vinteren skifter nålene til en grønblå farvetone, hvilket giver et levende udseende i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.