Abies homolepis

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies homolepis, ook wel bekend als de Nikko zilverspar, is een prachtige naaldboom die van nature voorkomt in Japan. Het heeft zilverachtige tot blauwgroene naalden die een mooie textuur en glans hebben. Deze boom kan tot wel 30 meter hoog worden en heeft een kegelvormige groeiwijze. De Abies homolepis is winterhard en kan goed groeien in gematigde klimaten. Het is een populaire keuze als sierboom in tuinen en parken vanwege zijn elegante uitstraling en mooi gevormde takken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren gedurende het hele jaar groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin omdat het kleur en leven geeft, zelfs in de winter.

  Abies homolepis is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij extreme kou. In de winter is het belangrijk om de plant goed te verzorgen en voor te bereiden op de koude temperaturen.

  De Abies homolepis is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig snoei nodig en groeien goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte om te groeien en voldoende water tijdens droge periodes.

  Abies homolepis heeft minimaal 2 meter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de wortels goed kunnen ontwikkelen en de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om overmatige concurrentie te voorkomen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is van nature een schaduwminnende plant en zal daardoor goed gedijen zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor optimale groei.

  De Abies homolepis heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken in water om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat u water geeft.

  Ja, de plant is niet bekend als vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, Abies homolepis is goed voor de biodiversiteit omdat het een groenblijvende boom is die voor beschutting en voedsel kan zorgen voor verschillende diersoorten in de tuin. Daarnaast kan het ook helpen bij het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders.

  Abies homolepis bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Verder heeft de plant weinig zorg nodig en is het een duurzame keuze voor in de tuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar voor mensen. Het is een decoratieve tuinplant met decoratieve naalden en kegels. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun dichte structuur en harige textuur. Dit zorgt ervoor dat geluidstrillingen worden geabsorbeerd en niet worden weerkaatst. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel uitstekende takken terug om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal ook bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en het liefst vochtig en zuur. Een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5 en 6 voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Abies homolepis heeft een voorkeur voor een standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die licht vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om ervoor te zorgen dat de plant goed de winter doorkomt, is het belangrijk om de wortels te beschermen met een dikke laag mulch. Daarnaast kan het helpen om de plant in te pakken met een speciale winterhoes of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode takken en snoei indien nodig voor het behoud van een mooie vorm. Geef eventueel organische mest in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Overdrijf niet met de bemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost als mulch rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet direct tegen de stam van de plant ligt.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, zoals Abies homolepis, wordt aanbevolen om regelmatig de plant te controleren op aanwezigheid van insecten en ziektes. Een niet-chemische oplossing kan zijn om de plant af te spoelen met water of om insecten handmatig te verwijderen. Bij ernstige plagen kan eventueel gebruik gemaakt worden van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Abies homolepis, ook wel bekend als de Nikko zilverspar, is een prachtige naaldboom die van nature voorkomt in Japan. Het heeft zilverachtige tot blauwgroene naalden die een mooie textuur en glans hebben. Deze boom kan tot wel 30 meter hoog worden en heeft een kegelvormige groeiwijze. De Abies homolepis is winterhard en kan goed groeien in gematigde klimaten. Het is een populaire keuze als sierboom in tuinen en parken vanwege zijn elegante uitstraling en mooi gevormde takken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.