Abies koreana 'Silberlocke'

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies koreana 'Silberlocke' er en speciel variation af koreansk sølvgran med karakteristiske krøllede sølvfarvede nåle, som holder sig hele året rundt. Denne langsomtvoksende nåletræ har en kompakt og kegleformet vækstform og kan til sidst nå en højde på cirka 3 meter. Om foråret vises smukke lilla kegler på grene, som giver træet et ekstra dekorativt udseende. 'Silberlocke' trives bedst på en solrig placering og i en veldrænet jord og er en værdifuld tilføjelse til enhver have eller landskab.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Abies koreana 'Silberlocke' er stedsegrøn året rundt. Den bevarer sine nåle, selv om vinteren. Dette gør den til et perfekt valg for haver, der gerne vil forblive grønne året rundt.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan godt tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost og kold vind. Det anbefales at plante planten på et beskyttet sted i haven.

  Ja, Abies koreana 'Silberlocke' er generelt nem at vedligeholde. Sørg for tilstrækkelig fugtig jord og en placering i fuld sol eller halvskygge. Desuden kræver planten ikke meget speciel pleje.

  Abies koreana 'Silberlocke' kræver tilstrækkelig plads til at vokse til en voksen størrelse. Sørg for, at planten har nok plads til at udvikle sig og vokse godt. Tag højde for træets endelige størrelse, når du planter det.

  Abies koreana 'Silberlocke' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil væksten være langsommere, og planten kan ikke trives så godt. Det anbefales derfor at plante planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Abies koreana 'Silberlocke' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men pas på, at rødderne ikke står for længe i vand. I sommerperioden kan det være nødvendigt at vande hyppigere, afhængigt af vejret.

  Ja, Abies koreana 'Silberlocke' er en sommerfugle- og bielokkende plante med sine smukke og iøjnefaldende blomster. Den tiltrækker disse nyttige insekter og bidrager dermed til bestøvningen i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til en have med blomstrende planter.

  Ja, Abies koreana 'Silberlocke' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter og fugle. På grund af dens evige løv giver den ly for og mad til forskellige dyr hele året rundt. Derudover skaber planten variation i haven og fremmer dermed et sundt miljø for forskellige arter af flora og fauna.

  'Silberlocke' blomstrer i april til maj med markante lilla kegler. Blomstringen varer ca. 2-3 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i løbet af varme sommerdage. Derudover er det vigtigt at gøde planten regelmæssigt for en god vækst og blomstring.

  Nej, Abies koreana 'Silberlocke' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anvendes ikke som fødevarer. Det anbefales ikke at indtage nogen dele af planten.

  Ja, nåletræer som Abies Koreana 'Silberlocke' har potentiale til at dæmpe lyd ved at absorbere og blokere lydbølger. Den tætte nåle og grene af denne træ kan bidrage til at reducere støjgener i haven. At plante en hæk eller skov med Abies Koreana 'Silberlocke' kan derfor have en positiv effekt på lyddæmpning.

 • For at holde planten sund, er det vigtigt at beskære regelmæssigt gamle og beskadigede grene. Beskær helst om foråret efter blomstring for at stimulere ny vækst. Fjern også eventuelle grene, der forstyrrer plantens form.

  Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står i vandmættet jord. Giv regelmæssigt vand om sommeren, især i tørre perioder. Undgå dog at overvande for at undgå rodæd danneøse.

  Abies koreana 'Silberlocke' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en pottemuld specielt udviklet til haveplanter.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være veldrænet og fugtighedsbevarende. Det foretrækkes, at jorden er let sur. Sørg også for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer.

  Abies koreana 'Silberlocke' trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod hård vind for at undgå beskadigelse af grenene.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte planten med en beskyttelsespose eller et lag halm for at forhindre frostskader. Sørg for, at jorden er godt drænet, og at planten får tilstrækkeligt med fugt i de tørre vintermåneder. Ved hård frost kan det også hjælpe at beskytte planten med en luftig klud eller fleece.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Tilføj organisk gødning om foråret for at stimulere væksten.

  For denne plante anbefales det at bruge en langsomt frigivende gødning specielt designet til nåletræer om foråret. Følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødning kan forårsage skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden, hvilket giver planten bedre vækst og trivsel. Det hjælper også med at undertrykke ukrudt og beskytte jorden mod ekstreme temperaturer. Mulch kan påføres om foråret og efteråret for optimale resultater.

  Jordens surhedsgrad skal være let sur til neutral. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 anses for ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter anbefales det at kontrollere bladene og stænglerne regelmæssigt for spindemider, bladlus og uldmider. Sprøjt planten med en mild sæbeopløsning for at fjerne disse insekter. Forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig vanding og sikre tilstrækkelig luftcirkulation hjælper også med at forhindre skadedyr.

 • Beskrivelse

  Abies koreana 'Silberlocke' er en speciel variation af koreansk sølvgran med karakteristiske krøllede sølvfarvede nåle, som holder sig hele året rundt. Denne langsomtvoksende nåletræ har en kompakt og kegleformet vækstform og kan til sidst nå en højde på cirka 3 meter. Om foråret vises smukke lilla kegler på grene, som giver træet et ekstra dekorativt udseende. 'Silberlocke' trives bedst på en solrig placering og i en veldrænet jord og er en værdifuld tilføjelse til enhver have eller landskab.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.