Araucaria angustifolia

Overig coniferen per stuk

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Araucaria angustifolia, også kendt som Paraná-fyrretræet, er et træ, der kan blive op til 50 meter højt. Det har langstrakte blade, der vokser i spiraler omkring grenene. Træet producerer spiselige frø kaldet pinhão, der anvendes meget i det brasilianske køkken. Araucaria angustifolia vokser naturligt i Sydamerika og trives godt i fugtige, tempererede klimaer. Desværre er træet truet af skovrydning og overdreven udnyttelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn. Dette betyder, at bladene forbliver grønne hele året rundt. Det er et smukt tilskud til haven året rundt.

  Planten er hårdfør indtil cirka -15 grader Celsius. Det er en ret hårdfør plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod barsk frost.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er generelt nem at passe på. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og tilstrækkeligt lys. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i haven.

  Araucaria angustifolia har brug for meget plads til at vokse og udvikle sig. Det er et stort træ, der i sin voksne form kan blive ret stort, så sørg for at tage hensyn hertil, når du planter det i haven. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads omkring træet til at understøtte dets fulde vækst.

  Araucaria angustifolia trives bedst i fuld sol, men kan også trives i delvis skygge. Det er dog vigtigt at have tilstrækkeligt lys for at fremme plantens vækst og udvikling. For meget skygge kan resultere i langsommere vækst og mindre sunde planter.

  Planten Araucaria angustifolia har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at jorden får lov til at tørre ud mellem vandingerne.

  Araucaria angustifolia er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde fødevarer og skjulesteder til forskellige dyrearter. Planten giver også en mangfoldighed af mikrohabitater i haven, hvilket er gavnligt for økosystemet. At bevare denne plantesort bidrager til at bevare og genoprette den naturlige biodiversitet i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne april og maj. Blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  De Araucaria angustifolia trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Planten har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især på varme dage.

  Nej, frøene fra denne plante er giftige at indtage. Det anbefales ikke at spise denne plante. Det er bedre at holde denne plante som en dekorativ haveplante.

  Nej, "Araucaria angustifolia" er ikke lyddæmpende. Det er en plante, der primært er kendt for sin dekorative værdi i haven og ikke for sine lyddæmpende egenskaber. Det er derfor ikke det bedste valg, hvis du leder efter en plante, der kan absorbere lyd.

 • Beskæring af denne plante er generelt ikke nødvendig. Hvis det er nødvendigt, er det bedst at gøre det om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuel vildtvoks.

  Araucaria angustifolia har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for sjaskvåd. Giv planten vand, så snart det øverste lag af jorden føles tørt. Om vinteren kan planten have mindre behov for vand.

  Denne plante kræver en godt drænet pottemuld med masser af organisk materiale. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for gennemblødt. Brug en speciel pottemuld til haveplanter for at fremme plantens vækst.

  Araucaria angustifolia trives bedst i godt drænet jord med en neutral pH-værdi. Jorden bør være rig på næringsstoffer og humus for optimal vækst og sundhed af planten. Undgå tung, kompakt eller våd jord for at undgå rodskade.

  Planten trives bedst på en placering med fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde eller for tørre forhold. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Det er vigtigt at beskytte Araucaria angustifolia mod frost i løbet af vintermånederne. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i fiberdug eller lægge et tykt lag halm eller blade omkring basen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord. Sørg for tilstrækkelig lys og undgå direkte sollys. Lejlighedsvis gødskning om foråret kan fremme væksten.

  Araucaria angustifolia har ikke brug for meget ernæring og kan vokse godt på fattig jord. Det er vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret for at fremme væksten. Vær opmærksom på ikke at bruge for meget kvælstofholdig gødning, da dette kan skade planten.

  Mulch kan placeres rundt om planten for at holde på fugt og forhindre ukrudt. Det hjælper også med at opretholde en ensartet jordtemperatur. Passende mulchmaterialer til denne plante er træflis, blade eller barkflis.

  Araucaria angustifolia trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. sur gødning. Det anbefales at give planten de rigtige jordbetingelser for optimal vækst og sundhed.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på denne plante er ved regelmæssigt at kontrollere bladene og stammen for eventuel skade eller insekter. Hvis der er insekter til stede, kan de fjernes manuelt eller behandles med miljøvenlige insektmidler. Det er vigtigt at vedligeholde planten godt og sørge for et sundt vækstmiljø for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Araucaria angustifolia, også kendt som Paraná-fyrretræet, er et træ, der kan blive op til 50 meter højt. Det har langstrakte blade, der vokser i spiraler omkring grenene. Træet producerer spiselige frø kaldet pinhão, der anvendes meget i det brasilianske køkken. Araucaria angustifolia vokser naturligt i Sydamerika og trives godt i fugtige, tempererede klimaer. Desværre er træet truet af skovrydning og overdreven udnyttelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.