Calocedrus decurrens

Calocedrus decurrens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calocedrus decurrens, ook bekend als de Californische wierookceder, is een groenblijvende boom die behoort tot de cipresfamilie. De boom kan tot wel 60 meter hoog worden en heeft een piramidale vorm. Hij heeft sterk geurend hout en mooie schors die roodbruin tot grijs van kleur is. Calocedrus decurrens komt van nature voor in de westelijke Verenigde Staten en wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calocedrus decurrens is groenblijvend en behoudt zijn naalden het hele jaar door. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn constante groenblijvende karakter.

  De Calocedrus decurrens is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplanten kunnen dus overleven in koudere omstandigheden en zijn geschikt voor ons klimaat. Het is wel belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en goede grond voor optimale groei.

  De Calocedrus decurrens heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Je moet rekening houden met de uiteindelijke grootte van de plant en zorgen dat deze voldoende ruimte heeft om te kunnen groeien zonder belemmerd te worden door andere planten of objecten in de tuin. Houd bij het planten van de Calocedrus decurrens rekening met de aanbevolen plantafstand om te voorkomen dat de planten te dicht op elkaar groeien.

  De Calocedrus decurrens groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei vertragen en kunnen de bladeren bleker worden. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige omgeving te planten voor optimale groei.

  Calocedrus decurrens heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. Let op dat de plant geen last heeft van droogte.

  Calocedrus decurrens staat erom bekend vlinders en bijen aan te trekken met zijn bloemen. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. Planten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Calocedrus decurrens draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het helpt bij het creëren van een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden februari en maart. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant Calocedrus decurrens is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde in tuinen en parken. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de Calocedrus decurrens heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte takken en naaldachtige bladeren. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin of omgeving te verminderen.

 • Calocedrus decurrens kan gesnoeid worden om de vorm te behouden en te voorkomen dat de plant te groot wordt. Snoei bij voorkeur in het late voorjaar of vroege zomer om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en gebruik scherpe snoeischaren om een ​​nette snede te maken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame potgrond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om overmatige wortelgroei te voorkomen.

  Calocedrus decurrens groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Het kan niet goed gedijen in zware kleigrond of in droge, zanderige grond. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren voor deze plantensoort.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats met volle zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, anders kan de plant last krijgen van wortelrot. Het is een mooie toevoeging aan de tuin of border.

  Voor winterbescherming kan het nuttig zijn om de plant tijdens koudere maanden af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtigheid in de grond om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind en vorst.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes.

  Om de groei en gezondheid van deze tuinplant te bevorderen, is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de meststoffen op te volgen voor een optimale groei.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht, voorkomt onkruidgroei en verbetert de bodemstructuur rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stam wordt aangebracht, om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  Calocedrus decurrens gedijt het best in een zure bodem, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken om de plant gezond te houden.

  Deze plant is gevoelig voor ongedierte, zoals spint en schorskevers. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en snoeien van de plant helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Calocedrus decurrens, ook bekend als de Californische wierookceder, is een groenblijvende boom die behoort tot de cipresfamilie. De boom kan tot wel 60 meter hoog worden en heeft een piramidale vorm. Hij heeft sterk geurend hout en mooie schors die roodbruin tot grijs van kleur is. Calocedrus decurrens komt van nature voor in de westelijke Verenigde Staten en wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.