Cedrus atlantica 'Glauca Pendula'

Cedrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' is een sierlijke treurvormige dennenboom met blauwgrijze naalden die zacht en geurig zijn. De takken hangen elegant naar beneden, waardoor de boom een mooie cascade-achtige uitstraling heeft. Het is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 4-6 meter kan bereiken. De 'Glauca Pendula' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Deze boom is een prachtige toevoeging aan een tuin vanwege zijn unieke vorm en kleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn naalden gedurende het hele jaar behoudt, ook in de wintermaanden. Dit zorgt voor een mooi groen en sfeervol effect in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen die lager zijn dan -10 graden Celsius. De plant kan het beste geplant worden op een beschutte plek in de tuin.

  De Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' vraagt weinig onderhoud en is een sterke en gezonde plant. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant mooi te houden. Het is een dankbare tuinplant die niet veel zorg nodig heeft.

  De "Cedrus atlantica 'Glauca Pendula'" heeft voldoende ruimte nodig om te groeien. Het is aan te raden om de plant minimaal 4 meter ruimte te geven in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om te zorgen dat de plant genoeg licht en luchtcirculatie krijgt.

  De Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in de halfschaduw. Echter, de groei kan minder snel zijn en de kleur van het blad kan minder intens zijn in de schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele tekenen van stress en indien nodig bij te voeden.

  De Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' heeft in de zomer gemiddeld één keer per week water nodig. In de winter kan de plant met minder water toe. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivers willen aantrekken. De plant kan bijdragen aan het natuurlijk ecosysteem in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het een natuurlijke habitat biedt voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. De plant kan ook helpen de luchtkwaliteit te verbeteren en de omgevingstemperatuur te reguleren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit van de lokale flora en fauna verhogen.

  De bloei van deze plant vindt meestal plaats in de maanden maart en april. De bloei duurt over het algemeen enkele weken. Na de bloei ontwikkelen zich kegels met zaden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een sierboom die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, de "Cedrus atlantica 'Glauca Pendula'" heeft naalden die geluid kunnen absorberen. Het dichte bladerdek van de plant zorgt voor een zekere mate van geluidsdemping. Het kan dus helpen om geluid te verminderen in de omgeving waar de plant groeit.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het late voorjaar of vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventuele zijtakken iets terug om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de heggenschaar of snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant houdt van vochtige grond en moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is het beste om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat extra compost toe voor een goede groei.

  De Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. De plant gedijt goed in een bodem met een neutrale tot zure pH-waarde.

  Zorg voor een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Het liefst op een beschutte plek uit de wind. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor de groei en de gezondheid van de plant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind. Dit kan gedaan worden door de plant in te pakken met jute of noppenfolie en de wortels te bedekken met mulch. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, en om dode takken en bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Een jaarlijkse snoeibeurt in het voorjaar zorgt ervoor dat de plant mooi en gezond blijft.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het algemeen behoefte aan een jaarlijkse bemesting in het voorjaar. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor coniferen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het verminderen van onkruidgroei rondom de plant. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen in de bodem en voegt organisch materiaal toe aan de grond. Let op dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen goed in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken om de gezondheid van de plant te optimaliseren. Het gebruik van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verbeteren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het planten van afweerplanten, het gebruik van insectenbestrijdende planten en het regelmatig inspecteren van de planten op ongedierte helpen. Ook het handmatig verwijderen van ongedierte kan effectief zijn. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan een laatste optie zijn om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Cedrus atlantica 'Glauca Pendula' is een sierlijke treurvormige dennenboom met blauwgrijze naalden die zacht en geurig zijn. De takken hangen elegant naar beneden, waardoor de boom een mooie cascade-achtige uitstraling heeft. Het is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 4-6 meter kan bereiken. De 'Glauca Pendula' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Deze boom is een prachtige toevoeging aan een tuin vanwege zijn unieke vorm en kleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.