Cedrus atlantica 'Pendula'

Cedrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cedrus atlantica 'Pendula' is een treurige variëteit van de atlasceder met hangende takken die naar beneden buigen. De boom heeft een piramide-achtige vorm en kan wel tot 15 meter hoog worden met een verspreiding van ongeveer 5 meter. De naalden zijn zacht en blauwgroen van kleur en groeien in lange trossen aan de takken. In het voorjaar produceert de boom mannelijke en vrouwelijke kegels die later vruchten worden. De Cedrus atlantica 'Pendula' is een opvallende en elegante boom die een unieke uitstraling geeft aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cedrus atlantica 'Pendula' is groenblijvend. De naalden blijven het hele jaar aan de boom zitten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij extreme kou. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de wintermaanden.

  De Cedrus atlantica 'Pendula' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en weinig last heeft van ziektes of plagen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Cedrus atlantica 'Pendula' heeft ruimte nodig om uit te kunnen groeien tot een volwassen en gezonde boom. Bij het planten moet rekening gehouden worden met de breedte en hoogte van de boom, zodat deze voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om voldoende afstand te houden tot andere beplanting en bebouwing.

  De Cedrus atlantica 'Pendula' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven. In de schaduw kan de groei enigszins worden vertraagd in vergelijking met volle zon.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Controleer altijd of de grond voldoende vochtig is voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Cedrus atlantica 'Pendula' trekt geen vlinders en bijen aan.

  'Cedrus atlantica 'Pendula' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van schaduw en beschutting voor verschillende diersoorten. De plant heeft ook een positief effect op de bodem en het ecosysteem door nutriënten terug te geven aan de grond. Het helpt bij het behouden van een gezonde en diverse leefomgeving voor planten en dieren in de tuin.'

  De plant bloeit in de maanden oktober en november en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. De plant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn hangende takken en blauwgroene naalden. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, ceders in het algemeen worden beschouwd als geluidsdempend vanwege hun dichte takken en bladeren. Het is geen specifieke eigenschap van de 'Pendula' variëteit, maar het kan nog steeds helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Planten in het algemeen dragen bij aan een betere geluidsabsorptie in de tuin of omgeving.

 • Het snoeien van deze plant dient te gebeuren in de winter of vroege lente om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Knip takken tot aan de hoofdtak af met scherpe snoeischaar om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht door de plant kan stromen na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur 's ochtends water, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de nacht valt.

  De Cedrus atlantica 'Pendula' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De bodem dient goed doorlatend en licht zuur tot neutraal te zijn voor deze tuinplant. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem te verbeteren met compost of organische meststoffen voor optimale groei.

  De Cedrus atlantica 'Pendula' gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. De ideale standplaats voor deze tuinplant is beschut en ruim genoeg voor de hangende takken.

  Om Cedrus atlantica 'Pendula' te beschermen tijdens de wintermaanden, is het belangrijk om de wortels van de plant te mulchen met een dikke laag organisch materiaal. Daarnaast kan een beschermende doek of folie worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de winter begint.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende grond en volle zon. Snoei dode en beschadigde takken regelmatig weg en geef in droge periodes voldoende water. Besproei de bladeren niet om schimmel te voorkomen.

  Deze plant wordt het beste bemest in het voorjaar en de zomer met een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor coniferen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de wortelzone en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen voor de juiste dosering en toepassing.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten dient neutraal tot licht zuur te zijn. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te doen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of neem olie. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dit helpt bij het voorkomen van plagen. Mocht dit niet helpen, kan je overwegen om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Cedrus atlantica 'Pendula' is een treurige variëteit van de atlasceder met hangende takken die naar beneden buigen. De boom heeft een piramide-achtige vorm en kan wel tot 15 meter hoog worden met een verspreiding van ongeveer 5 meter. De naalden zijn zacht en blauwgroen van kleur en groeien in lange trossen aan de takken. In het voorjaar produceert de boom mannelijke en vrouwelijke kegels die later vruchten worden. De Cedrus atlantica 'Pendula' is een opvallende en elegante boom die een unieke uitstraling geeft aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.