Cephalotaxus harringtonii

Overig coniferen per stuk

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cephalotaxus harringtonii, ook wel bekend als de Japanse pluimcipres, is een groenblijvende struik met langwerpige, donkergroene naaldachtige bladeren. Het heeft een langzame groei en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2-3 meter. De plant gedijt goed in schaduwrijke en vochtige omgevingen en is bestand tegen lichte vorst. De Cephalotaxus harringtonii produceert kleine, rode vruchten die aantrekkelijk zijn voor vogels. Vanwege de compacte groei en het decoratieve uiterlijk wordt deze plant vaak gebruikt als bodembedekker of haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant heeft geen bladverliezende eigenschappen.

  Cephalotaxus harringtonii is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om hem goed te snoeien en regelmatig water te geven. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en in gedeeltelijke schaduw.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende afstand tot andere beplanting om verstikking te voorkomen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omstandigheden. Het is een ideale plant voor schaduwrijke tuinen of borders. Zorg voor voldoende vocht en voedzame grond voor een optimale groei.

  Cephalotaxus harringtonii heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant "Cephalotaxus harringtonii" is niet bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Deze plant staat vooral bekend om zijn decoratieve waarde in de tuin en wordt vaak gebruikt als sierplant. Het is daarom geen plant die vaak bezocht wordt door bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, de plant Cephalotaxus harringtonii draagt bij aan de biodiversiteit omdat het een schuilplaats en voedsel biedt voor verschillende insecten en vogels. Bovendien helpen de bladeren en naalden bij het reguleren van het klimaat en de bodemgesteldheid. Het kan ook bijdragen aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De Cephalotaxus harringtonii bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode kan tot wel 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook schaduwrijke plekken. Het is een sterke en robuuste plant die zich goed aanpast aan verschillende lichtomstandigheden. In de zon zal de plant waarschijnlijk wel meer water nodig hebben.

  Nee, de vruchten en zaden van deze plant zijn giftig voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te eten. Het is veiliger om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de plant heeft een dicht gebladerte dat geluid kan absorberen en dempen in de omgeving. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen, vooral in stedelijke gebieden.

 • Deze plant kan gesnoeid worden om zijn vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Het beste moment om te snoeien is in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Zorg ervoor dat je scherp gereedschap gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef liever af en toe een grote hoeveelheid water dan regelmatig kleine hoeveelheden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn voor deze plant. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende voedingstoffen in de bodem.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Hij heeft behoefte aan een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door deze af te dekken met een dikke laag mulch. Ook kan een beschermende doek of speciale winterhoes worden gebruikt om de plant te beschermen. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tijdens de wintermaanden door af en toe water te geven als dat nodig is.

  De plant vereist regelmatig water geven en gedraineerde grond voor een goede groei. Het snoeien van dode of beschadigde takken wordt aanbevolen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en sterke wind.

  De Tuinplanten heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Het is aan te raden om een evenwichtige meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor Tuinplanten. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en is daarom af te raden.

  Mulchen is gunstig voor planten zoals deze die gevoelig zijn voor vorst. Het kan helpen om vocht vast te houden en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers voor een effectieve mulch laag.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is en niet te zwaar bemest. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal.

  De plant kan last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Regelmatige inspectie en het verwijderen van aangetaste delen kunnen ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Cephalotaxus harringtonii, ook wel bekend als de Japanse pluimcipres, is een groenblijvende struik met langwerpige, donkergroene naaldachtige bladeren. Het heeft een langzame groei en bereikt uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2-3 meter. De plant gedijt goed in schaduwrijke en vochtige omgevingen en is bestand tegen lichte vorst. De Cephalotaxus harringtonii produceert kleine, rode vruchten die aantrekkelijk zijn voor vogels. Vanwege de compacte groei en het decoratieve uiterlijk wordt deze plant vaak gebruikt als bodembedekker of haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.