Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii' is een langzaam groeiende conifeer met een smalle piramidale vorm. De naalden zijn groen en hebben een witte rand, waardoor de plant een opvallend en decoratief uiterlijk heeft. Deze conifeer kan tot zo'n 6 meter hoog worden en is zeer geschikt voor in kleine tuinen of als solitaire plant in een border. De 'Alumii' variant van de Lawson cipres heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het is een winterharde plant die het hele jaar door groen blijft en mooi staat als blikvanger in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en snoei indien nodig om de vorm te behouden. Deze plant kan goed gedijen in de tuin zonder al te veel moeite.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii' heeft ruimte nodig om te groeien en uit te kunnen groeien tot zijn maximale hoogte en breedte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen en de plant gezond te houden. Overleg met een tuinexpert over de ideale plantafstand voor de beste resultaten.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende water en voeding, zelfs in de schaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef daarom niet standaard op vaste dagen water, maar controleer regelmatig of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen en geur. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze insecten aan te trekken.

  Deze plant is niet bijzonder gunstig voor biodiversiteit, omdat hij geen bloemen produceert en geen voedsel of schuilplaatsen biedt voor insecten en andere dieren. Andere planten met bloemen en bessen kunnen aantrekkelijker zijn voor biodiversiteit in de tuin.

  De bloeitijd van deze plant is in het voorjaar, meestal in de maanden april en mei. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de plant Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze plant niet in te nemen.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii' is geluidsdempend door zijn dichte naald-achtige bladeren en vorm. Het kan helpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Deze plant kan worden gesnoeid om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei in het voorjaar of vroege zomer om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij het verpotten een mix van potgrond en zand voor een goede drainage.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht vochtig blijven. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft voor een optimale groei. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Ook kan de plant goed groeien in een vochtige en goed doorlatende bodem. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en droge wind. Dit kan worden gedaan door de plant in te pakken met een juten doek of bubbeltjesplastic. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voer jaarlijks een lichte bemesting uit in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor coniferen om de groei en gezondheid te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan worden uitgevoerd met organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost. Het is aan te raden om jaarlijks in het voorjaar een nieuwe laag mulch aan te brengen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii' is lichtzuur tot neutraal (pH 5,5-7). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Een bodemtest kan helpen om de zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel aanpassingen te maken.

  Om plagen te voorkomen, moet de plant regelmatig gecontroleerd worden op insecten zoals spint en bladluizen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ingezet worden voor biologische bestrijding. Bovendien kan het gebruik van neemolie of insecticiden helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Chamaecyparis lawsoniana 'Alumii' is een langzaam groeiende conifeer met een smalle piramidale vorm. De naalden zijn groen en hebben een witte rand, waardoor de plant een opvallend en decoratief uiterlijk heeft. Deze conifeer kan tot zo'n 6 meter hoog worden en is zeer geschikt voor in kleine tuinen of als solitaire plant in een border. De 'Alumii' variant van de Lawson cipres heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het is een winterharde plant die het hele jaar door groen blijft en mooi staat als blikvanger in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.