Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' is een prachtige conifeer met hangende takken en een treurende groeiwijze. De naalden zijn groen van kleur en geven de plant een sierlijke uitstraling. Deze variant is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 3 meter kan bereiken. Het is een ideale keuze voor tuinen of landschappen waar een elegante en opvallende plant gewenst is. De 'Dik's Weeping' gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt ervoor dat de plant het hele jaar door kleur en interesse toevoegt aan de tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is dus bestand tegen milde vorst en kan goed overleven in ons klimaat. Het is wel aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage in de grond. Snoeien kan af en toe nodig zijn om de vorm te behouden en de plant gezond te houden.

  De 'Dik's Weeping' heeft minstens 3 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de omgeving niet te druk is, zodat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de hoogte en de spreiding van de plant bij het kiezen van een locatie.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om een gezonde groei te bevorderen. Planten in de schaduw kunnen dunner en minder compact worden.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' heeft over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine bloemen die in de lente verschijnen. Hierdoor kunnen vlinders en bijen worden aangetrokken om de bloemen te bestuiven. De plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door deze bestuivers aan te trekken.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' draagt bij aan biodiversiteit door beschutting te bieden aan verschillende insecten en vogels. De plant biedt ook voedselbronnen en leefgebieden voor verschillende kleine dieren. De aanwezigheid van deze plant in de tuin kan bijdragen aan een gezondere en diversere ecosystemen.

  Deze plant bloeit niet. Het is een conifeer met prachtige hangende takken. Het hele jaar door behoudt hij zijn groene kleur.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het groeit goed in de tuin en kan goed tegen zonlicht.

  Nee, de Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselgewas. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant kan geluidsdempend zijn vanwege het dichte bladerdek en de hoge groeivorm. Het kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Het is echter niet zo effectief als bijvoorbeeld een geluidsscherm.

 • Snoei deze plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Knip tot op de gezonde zijtakken en vermijd het snoeien van de hoofdtakken. Zorg voor een goede lichtinval en luchtstroom rondom de plant na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels van de plant in water staan.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een meststof speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem heeft de voorkeur voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich goed kan ontwikkelen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en wind door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermhoes of jute doek helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes in de winter.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, en jaarlijks snoeien om de vorm te behouden zijn belangrijk voor een gezonde groei. Bij het planten is het aan te raden om compost toe te voegen aan de grond voor extra voeding.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks te bemesten in het voorjaar met een langzaam werkende meststof die geschikt is voor coniferen. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef daarnaast voldoende water na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

  Mulchen is een effectieve manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, schors of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant, maar houd de mulch weg van de stam om het risico op schimmel te verminderen.

  De voorkeur voor de zuurgraad van de bodem van de Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' is zuur tot neutraal. De plant gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het handmatig verwijderen van insecten, het gebruik van natuurlijke vijanden of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is belangrijk om eventuele plagen tijdig te kunnen aanpakken en verdere schade te voorkomen. Verder is het belangrijk om de planten in een gezonde staat te houden door ze voldoende water en voedingsstoffen te geven, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Dik's Weeping' is een prachtige conifeer met hangende takken en een treurende groeiwijze. De naalden zijn groen van kleur en geven de plant een sierlijke uitstraling. Deze variant is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 3 meter kan bereiken. Het is een ideale keuze voor tuinen of landschappen waar een elegante en opvallende plant gewenst is. De 'Dik's Weeping' gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.