Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' is een conifeer met een smalle, piramidale vorm en zilverblauwe tot lichtgroene schubben. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote boom met een maximale hoogte van ongeveer 10 meter. De takken zijn dicht bebladerd en vormen een aantrekkelijke, dichte kroon. De 'Glauca Elegans' is winterhard en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de opvallende kleur en mooie vorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' is een groenblijvende plant en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem ideaal voor het creëren van een permanent groene sfeer in de tuin.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  De 'Glauca Elegans' is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien om zijn vorm te behouden. Verder gedijt deze plant goed in de volle zon of halfschaduw.

  Deze plant groeit het beste in een ruimte met voldoende licht en lucht. Houd rekening met de maximale hoogte en breedte van de plant om genoeg ruimte te bieden voor een gezonde groei. Een afstand van ongeveer 3 meter tot andere planten of obstakels wordt aanbevolen.

  De 'Glauca Elegans' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant verminderen en kunnen de blauwe tinten minder uitgesproken zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen waterbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef liever af en toe wat meer water dan vaak kleine beetjes.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' is een vlinder- en bijenlokkende plant die aantrekkelijk is voor insecten in de tuin. Het kan helpen om biodiversiteit te bevorderen en bijen en vlinders aan te trekken naar de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het ondersteunen van de lokale ecosystemen.

  'Tuinplanten' dragen over het algemeen niet veel bij aan biodiversiteit vanwege hun gedomesticeerde aard en vaak beperkte ecologische waarde. Het is daarom beter om inheemse plantensoorten te kiezen die een grotere diversiteit aan insecten en dieren aantrekken. planten met bloemen en vruchten zijn over het algemeen beter voor biodiversiteit.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' bloeit niet, maar produceert kleine kegelvruchten in de herfst. Deze kegels blijven vaak lang aan de boom hangen en zijn decoratief.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' is niet eetbaar en kan schadelijk zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te eten. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte groei. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in uw tuin of omgeving.

 • De Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' kan in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en hoogte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei lichtjes om de groei te bevorderen. Vermijd zware snoei, omdat dit de vorm van de plant kan verstoren.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant gedijt het beste in lichtzure, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Regelmatig water geven en bemesten helpt de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en niet te zuur is. Vermijd natte of compacte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met voldoende zonlicht, maar wel beschut tegen harde wind. Zorg voor een goed doorlatende grond die vochtig blijft, maar niet te nat. Deze tuinplant doet het goed in zowel borders als in potten op het terras.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst en harde wind. Dit kan gedaan worden door de wortels te bedekken met mulch of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, aangezien uitdroging kan optreden in koude en winderige omstandigheden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef de plant elk voorjaar organische mest om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting in het voorjaar en zomermaanden om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor coniferen om de groei en kleur te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor een optimale opname van voedingsstoffen.

  Het is aan te raden om rond de plant mulch aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met behulp van meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsgebrek en een verminderde groei van de plant.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals luizen, spintmijten en rupsen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het besproeien met water en zeep kan helpen om deze plagen onder controle te houden. Het is ook belangrijk om dode bladeren en takken regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Glauca Elegans' is een conifeer met een smalle, piramidale vorm en zilverblauwe tot lichtgroene schubben. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote boom met een maximale hoogte van ongeveer 10 meter. De takken zijn dicht bebladerd en vormen een aantrekkelijke, dichte kroon. De 'Glauca Elegans' is winterhard en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de opvallende kleur en mooie vorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.