Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' is een conifeer met een opvallende gouden kleur. Deze langzaam groeiende boom heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van 4 tot 6 meter bereiken. De naalden van de 'Golden Wonder' zijn geelgroen van kleur en geven de plant een heldere uitstraling. Deze conifeer gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. De 'Golden Wonder' is een prachtige toevoeging aan de tuin en kan solitair geplant worden of als onderdeel van een coniferenhaag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. De plant behoudt zijn bladeren, ook in de wintermaanden.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor extra mulch of bescherming om de wortels te beschermen tegen de kou.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien bevordert de vorm en gezondheid van de plant.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een grote tuinplant. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten om de groei niet te belemmeren. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant wanneer je een plek in de tuin kiest.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant minder goed zijn en kan de kleur van het blad minder intens worden. Het is daarom aan te raden om de plant niet in de volledige schaduw te planten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Houd de plant goed in de gaten en pas de watergift aan indien nodig.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en nectar die de plant produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van insecten en vogels. De plant zorgt voor een gevarieerde en natuurlijke leefomgeving voor verschillende diersoorten. Het helpt ook bij het behouden van een gezond ecosysteem.

  De "Golden Wonder" bloeit niet. Deze plant produceert geen bloemen.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselbron voor mensen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' heeft de eigenschap geluid te dempen. Het dichte bladerdek zorgt ervoor dat geluidsgolven geabsorbeerd worden. Dit maakt de plant een goede keuze voor het dempen van geluid in de tuin.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar of de zomer worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en knip terug tot net boven een zijtak of knop. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te drassig wordt. Vermijd dat de wortels van de plant te lang in water staan.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  Deze tuinplant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, aangezien deze plant gevoelig kan zijn voor wortelrot. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 voor optimale groei.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen sterke wind. Het is een tuinplant die goed te gebruiken is als solitair of in een border.

  De plant heeft bescherming nodig tegen strenge vorst, vooral als de plant nog jong is. Een mulchlaag rond de wortels kan helpen om de plant te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant ook tegen sterke wind, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant een voedzame bodem en plaats hem op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar bemesting te geven met een algemene meststof. Gebruik hiervoor een organische meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om rondom de plant een laag mulch aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch helpt ook bij het behouden van een constante bodemtemperatuur en het bevordert het bodemleven. Kies bij voorkeur organische mulch, zoals compost of boomschors.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' gedijt goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is, en regelmatig de zuurgraad te controleren en aan te passen indien nodig. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze plantensoort.

  De plant kan gevoelig zijn voor spint, bladluizen en wolluizen. Regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en preventieve maatregelen nemen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen kunnen worden gebruikt om ongedierte te bestrijden zonder de plant te beschadigen.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Golden Wonder' is een conifeer met een opvallende gouden kleur. Deze langzaam groeiende boom heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van 4 tot 6 meter bereiken. De naalden van de 'Golden Wonder' zijn geelgroen van kleur en geven de plant een heldere uitstraling. Deze conifeer gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. De 'Golden Wonder' is een prachtige toevoeging aan de tuin en kan solitair geplant worden of als onderdeel van een coniferenhaag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.