Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' is een dwergcipres met een compacte groeiwijze en een piramidale vorm. De bladeren van deze cultivar zijn goudgeel van kleur en zeer opvallend in de tuin. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter kan bereiken. Deze dwergcipres is wintergroen en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. 'Kelleriis Gold' is geschikt voor zowel solitaire beplanting als in groepen en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit betekent dat de plant ook in de winter groen blijft.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplant is geschikt voor ons klimaat en kan goed overleven in Nederlandse tuinen.

  Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. De plant kan uitgroeien tot een hoogte en breedte van ongeveer 2 tot 3 meter. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de plantlocatie.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw kan de groei beperkt zijn en de kleur van de naalden minder intens worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar produceren. Het trekt deze bestuivers aan door hun kleur en geur. Het zal een mooie toevoeging zijn aan een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Tuinplanten zoals deze kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben voor een gezonde leefomgeving voor fauna.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' bloeit niet en produceert geen bloemen. De plant heeft een decoratief geel-groen blad dat het hele jaar door aanwezig is. Het is vooral geliefd om zijn kleur en vorm.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' kan goed tegen de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan maagklachten veroorzaken als het wordt geconsumeerd. Het is aan te raden om deze plant niet op te nemen in uw dieet.

  Ja, deze plant heeft naaldachtige bladeren die geluid kunnen absorberen. Hierdoor kan het enigszins helpen bij het dempen van geluid. Het effect zal echter beperkt zijn.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant naar wens in vorm. Vermijd het snoeien van te diep in oud hout om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig voeding aan de potgrond toe te voegen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur is en rijk aan organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd drassige of droge grond, aangezien dit de gezondheid van de plant kan aantasten.

  Deze plant groeit het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Om ervoor te zorgen dat deze plant goed de winter doorkomt, is het belangrijk om hem te beschermen tegen strenge vorst. Je kunt dit doen door mulch rond de basis van de plant aan te brengen en eventueel een beschermende doek over de takken te leggen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Voeg organische meststoffen toe om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststof toe te voegen om de groei te stimuleren. Gebruik een meststof met een hoog stikstofgehalte om de bladeren groen en gezond te houden. Zorg ervoor dat je de mest gelijkmatig over de wortelzone van de plant verspreidt en goed water geeft na het bemesten.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Zorg er wel voor dat de mulch niet tegen de stam wordt aangebracht om rotting te voorkomen. Gebruik organische mulchmaterialen zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plantensoort is licht zuur tot neutraal (pH 5,5-7,0). Een zure bodem is niet geschikt voor deze plant, maar een licht zure bodem bevordert de gezonde groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals deze conifeer, kan je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen, spint en bladluizen. Indien nodig kan je biologische bestrijdingsmiddelen zoals insecticiden gebruiken. Een goede bodemconditie en voldoende ventilatie kunnen ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Kelleriis Gold' is een dwergcipres met een compacte groeiwijze en een piramidale vorm. De bladeren van deze cultivar zijn goudgeel van kleur en zeer opvallend in de tuin. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter kan bereiken. Deze dwergcipres is wintergroen en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. 'Kelleriis Gold' is geschikt voor zowel solitaire beplanting als in groepen en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.