Hebe Vinoa Pink

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met isolatiemateriaal.

  Hebe Vinoa Pink is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en lichte snoei om de vorm te behouden. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  Hebe Vinoa Pink heeft minimaal 50 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de wortels om zich te ontwikkelen. Zorg dus voor een plek in de tuin waar de plant zich goed kan verspreiden.

  De Tuinplant "Hebe Vinoa Pink" groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het voldoende zonlicht krijgt. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen eens per week water nodig, met uitzondering van droge periodes waarin ze mogelijk vaker water nodig hebben. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat u water geeft.

  Ja, deze plant is bijenlokkend en vlinderlokkend. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar. Het is een goede keuze voor een tuin om deze insecten aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en een plek biedt voor kleine dieren om te schuilen. Het zorgt voor een gevarieerde omgeving in de tuin en draagt bij aan de ecologische balans.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn lange bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan veel licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant wat bescherming te bieden tegen felle middagzon.

  Nee, de plant "Hebe Vinoa Pink" is niet eetbaar. Het is een tuinplant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze planten in voedsel te verwerken.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen de eigenschap geluid te dempen vanwege hun bladeren en struikachtige structuur. Het kan helpen om geluid te absorberen en de omgeving rustiger te maken.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode en beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Vermijd snoeien tijdens vorstperiodes om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid.

  Tuinplanten zoals Hebe Vinoa Pink hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies voor een mengsel dat rijk is aan voedingsstoffen en luchtig van structuur. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan goed doorlatende en voedselrijke bodem. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Hebe Vinoa Pink groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze Tuinplanten doen het goed in borders of plantenbakken.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om deze te bedekken met een laagje bladeren of stro. Dit helpt de wortels te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op schade door winterse weersomstandigheden te verkleinen.

  De plant vereist regelmatige snoei om zijn vorm te behouden en het bevorderen van nieuwe groei. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Hebe Vinoa Pink hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar en de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt om verbranding van de wortels te voorkomen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, bladeren of houtsnippers. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of pyrethrum. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het is tevens mogelijk om preventief te werken door de planten gezond en vitaal te houden, zodat ze minder aantrekkelijk zijn voor ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.