Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant extra te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan dus goed overleven in ons klimaat.

  Tuinplanten, zoals jij, vereisen regelmatig water geven en bemesten om te gedijen. Je moet ook gesnoeid worden om gezond te blijven. Over het algemeen wordt je als gemakkelijk in onderhoud beschouwd.

  De Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select heeft gemiddeld zo'n 80-100 centimeter ruimte om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Nee, Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen heeft deze plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze om bijen en vlinders aan te trekken in de tuin.

  Ja, tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende insectensoorten. Het zorgt voor variatie in de tuin en draagt zo bij aan een gezond ecosysteem.

  De "Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select" bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode van deze tuinplant duurt gemiddeld zo'n 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei. Zorg wel voor voldoende water op warme dagen.

  Nee, de blaadjes en bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren vanwege mogelijke giftigheid. De plant is vooral bedoeld als decoratie in de tuin.

  Tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. De plant zal dus geen significante geluidsisolerende effecten hebben in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar om dode, beschadigde of verouderde takken te verwijderen. Knip de takken terug tot ongeveer 5-10 cm boven de grond voor een gezonde groei. Verwijder ook afgevallen bladeren en bloemresten om ziektes te voorkomen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de avond valt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot niet te groot is, zodat de wortels niet te veel ruimte hebben. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn, met voldoende voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat of te droog is, om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan de bodemvruchtbaarheid verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft winterbescherming nodig om te overleven tijdens koude temperaturen. Dit kan gedaan worden door de wortels te mulchen en de takken te bedekken met een beschermende doek of noppenfolie. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voor de winter.

  De Rosa Glamour Pink Select heeft regelmatig water nodig en moet in het voorjaar bemest worden. Snoei dode bloemen regelmatig voor een langdurige bloei. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede afwatering van de grond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen voor bloeiende planten. Daarnaast kan in het najaar extra bemesting gegeven worden om de planten te ondersteunen tijdens de winter. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rondom de planten.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) Glamour Pink Select, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte en deze indien nodig met de hand te verwijderen. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg voor een gezonde en goed verzorgde plant om ongedierte te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.