Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii'

Chamaecyparis lawsoniana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' is een conifeer met een slanke piramidale groeiwijze en dichte vertakkingen. De bladeren zijn geelgroen van kleur en hebben een fijne textuur. Deze plant kan tot 10 meter hoog worden en is goed winterhard. Hij staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. 'Olbrichii' is een mooie aanwinst voor een tuin met een informele, natuurlijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Het is een geschikte tuinplant voor ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de vorm te behouden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' heeft veel ruimte nodig om te groeien vanwege zijn hoge en brede groeiwijze. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant de Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' op minimaal 2 meter afstand van andere planten voor optimale groeiomstandigheden.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die goed gedijt in gedeeltelijke tot volledige schaduw. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen wekelijks water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door wat te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Wanneer de grond droog aanvoelt, is het tijd om opnieuw water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn dichte bladeren en beschutting biedt voor kleine dieren. Daarnaast kan het helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten door verschillende insectensoorten aan te trekken.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Chamaecyparis lawsoniana ‘Olbrichii’ kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water bij droge periodes.

  Nee, Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' is niet eetbaar. Het is raadzaam om alleen planten te eten die specifiek gecultiveerd zijn voor consumptie. Het is belangrijk om de giftigheid van planten te erkennen voordat ze worden geconsumeerd.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking vanwege het dichte bladerdek. Het kan helpen om geluiden in de omgeving te absorberen en dempen. Het is daarom een goede keuze voor in de tuin om een rustige omgeving te creëren.

 • De Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de zomer om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lichtjes terug om de groei te stimuleren. Vermijd het snoeien van te diep in het oude hout, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De Tuinplanten Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelinfecties te voorkomen.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' gedijt het beste in vochtige potgrond met een goede drainage. Gebruik een mengsel van turf, schors en zand voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de pot voldoende gaten heeft voor de afvoer van overtollig water.

  De Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit. De bodem moet vochtig zijn, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst, vooral als het een jonge plant is. Dit kan gedaan worden door mulch rond de basis van de plant aan te brengen en de plant af te dekken met jute of een speciale vorstbeschermingshoes. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de vorm te behouden en het verwijderen van dode takken. Houd de grond vochtig maar niet te nat en voorzie voldoende voeding in de lente. Controleer regelmatig op plagen en ziekten en behandel indien nodig.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om een meststof te kiezen die speciaal is samengesteld voor sierplanten. Geef de meststof in het voorjaar en in de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond rondom de plant vocht vasthoudt en onkruidgroei wordt tegengegaan. Ook beschermt mulch de wortels van de plant tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om de mulchlaag jaarlijks bij te vullen.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en takken te inspecteren op tekenen van insecten. Bij een milde infectie kunnen de insecten met de hand worden verwijderd, bij een ernstige infectie kan gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke insecticiden. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groeiomgeving om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Chamaecyparis lawsoniana 'Olbrichii' is een conifeer met een slanke piramidale groeiwijze en dichte vertakkingen. De bladeren zijn geelgroen van kleur en hebben een fijne textuur. Deze plant kan tot 10 meter hoog worden en is goed winterhard. Hij staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. 'Olbrichii' is een mooie aanwinst voor een tuin met een informele, natuurlijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.