Ilex verticillata Magical Winter Jewel

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ilex verticillata Magical Winter Jewel is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling, zelfs in de wintermaanden. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn winterhardheid en decoratieve bessen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. In de winterperiode kan de plant eventueel ingepakt worden met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Ilex verticillata Magical Winter Jewel is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Ilex verticillata Magical Winter Jewel heeft ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in breedte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de juiste locatie.

  De plant groeit het beste op een plek met volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. In de zomer kan dat betekenen dat de plant meerdere keren per week water nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die het produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die een biodiverse tuin willen creëren.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van vogels en andere dieren door de bessen die het produceert. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten in de tuin. Het draagt dus bij aan het vergroten van de diversiteit aan planten en dieren in de omgeving.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de bessen van de Ilex verticillata plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om deze plant niet te consumeren.

  Ja, de Ilex verticillata Magical Winter Jewel heeft dichte takken die geluid kunnen dempen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin.

 • Om de vorm en gezondheid van de plant te behouden, kan er gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip eventuele uitlopers bij. Het is het beste om te snoeien voordat de plant actief begint te groeien in het voorjaar.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Water geven aan de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Gebruik voor deze plant potgrond die geschikt is voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed draineert en voedzaam is voor een optimale groei. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 5,5 en 7,0. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en licht zuur tot neutraal van pH. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om in de winter de plant te beschermen tegen strenge vorst, bijvoorbeeld door een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Ook kan een beschermende doek over de plant worden geplaatst tijdens periodes van extreme kou. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Zorg voor voldoende vochtige grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan een voeding die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om in het voorjaar en de zomer regelmatig meststoffen toe te voegen, zodat de plant gezond en vitaal blijft. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen voor een langdurig en gebalanceerd resultaat.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of boomschors. Dit beschermt de wortels tegen vorst en helpt bij het vasthouden van vocht. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale bodem voor deze plant heeft een licht zure tot neutrale pH, tussen 5,5-7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of turf. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en milde zeep of het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden toegepast. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen moeten alleen als laatste redmiddel worden gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.