Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star

Phlox

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en bloeit in de zomer. Het is een tuinplant die jaarlijks weer opkomt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij langdurige vorstperiodes. Deze plant kan dus goed overleven in ons klimaat.

  Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet worden bemest om gezond te blijven. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

  Phlox Paniculata Grp heeft ongeveer 40-50 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelziekten te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het plaatsen in de tuin.

  Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Het groeit minder goed in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de grote, langdurige bloemen die rijkelijk nectar produceren. Het trekt ook andere bestuivers aan zoals hommels en zweefvliegen.

  Ja, Phlox planten worden vaak bezocht door bijen, vlinders en andere bestuivers, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zijn ze inheemse planten die goed gedijen in ons klimaat en helpen bij het aantrekken van verschillende soorten dieren en insecten. Het toevoegen van Phlox planten aan de tuin kan zeker bijdragen aan de biodiversiteit.

  Phlox paniculata groepen bloeien meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode duurt gewoonlijk 4 tot 6 weken.

  Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij hoge temperaturen.

  Nee, de Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en niet voor consumptie. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star heeft een bladerdak dat geluid kan absorberen en dempen. Dit komt doordat planten geluidstrillingen van buitenaf kunnen opvangen en omzetten. Het plaatsen van meerdere planten kan daarom een positief effect hebben op het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder uitgebloeide bloemstelen om nieuwe bloemvorming te stimuleren. Knip ook eventuele dode of zieke takken weg voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vernieuwen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn, met een pH-waarde van neutraal tot licht alkalisch. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei. Het is aanbevolen om de bodem jaarlijks te bemesten en te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

  De Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een vochtige maar goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte, waterstagnerende grond om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak winterbescherming nodig in koudere klimaten. Mulch rond de plant kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen vorst. Beschermende doeken of kappen kunnen ook nuttig zijn bij extreme temperaturen.

  De Phlox (Paniculata Grp) Flame Lilac Star heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten zoals deze. Het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant. Voeg indien nodig kalk of zwavel toe om de pH-waarde van de bodem aan te passen.

  De plant kan gevoelig zijn voor aanvallen van bladluizen. Om deze plaag tegen te gaan, kunt u natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater gebruiken. Zorg ervoor dat u regelmatig de plant inspecteert op tekenen van ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.