Calluna vulgaris Garden Girls Milva

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt dus zijn blad gedurende het hele jaar. Calluna vulgaris Garden Girls Milva is winterhard en behoudt zijn groene bladeren, zelfs in de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant wat extra bescherming te bieden bij strengere vorst. Deze tuinplant kan dus over het algemeen goed het Nederlandse winterklimaat doorstaan.

  "Calluna vulgaris Garden Girls Milva" is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Milva heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Houdt ook rekening met voldoende afstand tot andere planten, zodat ze elkaar niet verstikken. Zorg voor een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond.

  Nee, Calluna vulgaris Garden Girls Milva groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed gedijen en kan hij zelfs verzwakken.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Een keer per week water geven kan voldoende zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Calluna vulgaris Garden Girls Milva is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit. Het trekt bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan. Daarnaast zorgt het voor variatie in de tuin en biedt het voedsel en beschutting voor dieren.

  De Calluna vulgaris bloeit van augustus tot en met november en de bloeiperiode kan tussen de 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Calluna vulgaris Garden Girls Milva kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Calluna vulgaris Garden Girls Milva is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn bloeiende eigenschappen. Consumptie kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de Calluna vulgaris Garden Girls Milva heeft een geluidsdempende eigenschap en kan helpen om geluiden in de tuin te verminderen. Het dichte bladerdek en de lage groei zorgen ervoor dat geluiden worden geabsorbeerd en gedempt. Het planten van meerdere exemplaren kan het geluid nog verder verminderen.

 • De Calluna vulgaris Garden Girls Milva kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid tot net boven de grond om de plant compact te houden. Verwijder ook eventuele dode takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat je regelmatig snoeit om de Calluna vibrant en bloeiend te houden.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en zure bodem met een lage voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. De plant kan goed groeien in zowel zand- als veengrond.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag bladeren aan te brengen rond de basis. Ook kan een speciale winterhoes gebruikt worden om de plant extra bescherming te bieden tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant goed vochtig blijft tijdens de wintermaanden om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een zonnige plek. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  Tuinplanten hebben baat bij regelmatige bemesting om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor tuinplanten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch Calluna vulgaris Garden Girls Milva in het voorjaar met een laagje organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik bijvoorbeeld boomschors, houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Deze plant prefereert een zure bodem met een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel te corrigeren met meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot moeilijke groeiomstandigheden voor deze plant.

  Je kunt ongedierte bestrijden door regelmatig de plant te inspecteren op luizen, spintmijten en bladluizen. Je kunt deze plagen bestrijden door ze handmatig te verwijderen of door een milieuvriendelijke insecticide te gebruiken. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te vochtig staat.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.