Calluna vulgaris Garden Girls Coco

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een bladverliezende tuinplant en zal dus tijdelijk kaal worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. In de winter kan de plant het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Calluna vulgaris Garden Girls Coco is een gemakkelijk te onderhouden plant. Het vereist weinig onderhoud, zoals regelmatig water geven en snoeien na de bloei. Het gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond.

  Calluna vulgaris Garden Girls Coco heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 centimeter in de breedte en hoogte. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen met goed doorlatende grond. De plant groeit het beste in groepen voor een mooi en kleurrijk effect in de tuin.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Coco groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd.

  De plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral in drogere periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  "Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes."

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn nectar en stuifmeel. Daarnaast biedt hij beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Ook draagt de plant bij aan de bodemkwaliteit door zijn wortelstelsel.

  Deze plant bloeit vanaf augustus tot oktober en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Het is een populaire tuinplant vanwege de prachtige kleuren die het toevoegt aan de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Groeit het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, de Calluna vulgaris Garden Girls Coco is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant en niet geschikt om te consumeren. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen.

  Ja, Calluna vulgaris Garden Girls Coco heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte begroeiing en absorberende bladeren. Dit maakt de plant ideaal voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Gebruik een kwalitatieve potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten gedijen goed in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Coco gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant is goed bestand tegen droge omstandigheden en kan zowel in borders als in potten worden geplant. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant is winterhard en heeft geen speciale winterbescherming nodig. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant niet te nat staat in de winter. Mulchen kan helpen om de wortels te beschermen tegen strenge vorst.

  De Tuinplant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig en kan overbemesting vermijden. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten in het voorjaar. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om ophoping van voedingsstoffen te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch. Mulch helpt om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organische materialen zoals bladeren, stro of houtsnippers voor een optimale groei van de plant.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten zoals de "Calluna vulgaris Garden Girls Coco" ligt tussen de pH 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem zuur genoeg is voor een goede groei en bloei. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor het bestrijden van ongedierte op tuinplanten, kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren van de planten op plagen en deze handmatig verwijderen, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Ook is het belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren en te zorgen voor een gezonde groeiomgeving om plagen te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.