Calluna vulgaris Garden Girls Nexxt

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter verliest hij zijn bladeren. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant gedijt het beste in een gematigd klimaat.

  Ja, de Calluna vulgaris Garden Girls Nexxt is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze tuinplant gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft weinig behoefte aan voeding. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Voor deze plant heb je ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een optimale groei. Verwijder regelmatig onkruid en zorg voor een goede afwatering van de grond.

  Calluna vulgaris Garden Girls Nexxt groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het wordt daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De heideplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één of twee keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te vochtig is.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin om bijen en vlinders aan te trekken. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt om de bloemen gezond te houden.

  Calluna vulgaris Garden Girls Nexxt kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin, omdat het insecten zoals bijen en hommels aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast kan de plant zorgen voor beschutting en voedsel voor kleine dieren. Zorg voor een gevarieerde beplanting in de tuin om de biodiversiteit verder te vergroten.

  De plant bloeit meestal van eind augustus tot en met november. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Calluna vulgaris Garden Girls Nexxt kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant goed te laten afwateren om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Calluna vulgaris (Struikheide) is niet eetbaar. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin. Het kan giftig zijn bij consumptie.

  Ja, Calluna vulgaris heeft de eigenschap geluid te dempen vanwege de dichte begroeiing en bladeren. Het is dus een goede keuze als u op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode takken en knip de plant lichtjes bij om een compacte groei te bevorderen. Gebruik bij voorkeur een scherpe snoeischaar om beschadigingen aan de plant te voorkomen.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Nexxt heeft regelmatig water nodig, met name tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Het is beter om minder vaak veel water te geven dan vaak een beetje.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Nexxt gedijt het beste in zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft een voorkeur voor zure, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende humus in de bodem voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, vooral in de winter. Geschikt voor zowel borders als in potten op het terras.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kun je een laag mulch of bladeren aanbrengen rond de basis van de plant. Daarnaast is het raadzaam om de plant in een pot te planten en deze in de winter in een beschermde omgeving te plaatsen, zoals een kas of veranda. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen weinig voeding nodig. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof speciaal voor heideplanten. Gebruik geen kunstmest, dit kan de plant beschadigen.

  Mulch is belangrijk bij het kweken van deze tuinplant. Het helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik een laagje mulch rond de plant om deze te beschermen en gezond te houden.

  De plant gedijt het best in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de grond te verbeteren met bijvoorbeeld turf of compost. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en slakken kunnen bestreden worden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke roofdieren. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze goed te verzorgen en te voorkomen dat ze te dicht op elkaar staan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.