Salvia Salgoon Lake Onega Improved

Salvia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt en niet kaal wordt in de winter. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een zonnige plek staat, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is aan te raden om de plant na de bloei licht te snoeien om de groei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Over het algemeen geldt: hoe meer ruimte, hoe beter de plant zich kan ontwikkelen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei verminderd worden. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groeiresultaten.

  De "Salvia Salgoon Lake Onega Improved" heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg er daarom voor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in hun tuin.

  Salvia Salgoon Lake Onega Improved is een populaire en kleurrijke plant die bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. Door het aanplanten van deze plant in uw tuin, kunt u bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van de lokale ecosysteem. Het is een aanwinst voor de natuurlijke omgeving en draagt bij aan het behoud van verschillende soorten planten en dieren.

  De plant bloeit vanaf de zomermaanden tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens hete zomerdagen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor zijn prachtige bloemen en geur. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant in te nemen. Het is beter om de plant te bewonderen in de tuin dan om hem te gebruiken voor consumptie.

  Ja, de plant Salvia Salgoon Lake Onega Improved heeft geluidsdempende eigenschappen door de bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin of op het balkon. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een plant die bijdraagt aan een rustige en vredige omgeving.

 • De plant kan het beste in het voorjaar worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren. Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig af om bloei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten vereisen goed doorlatende potgrond voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten en de planten regelmatig water te geven. Kies voor een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal winterbescherming nodig, zoals mulchen of het afdekken met een beschermende doek. Het is belangrijk om de plant goed voor te bereiden op koude temperaturen om schade te voorkomen. In de lente kan de bescherming worden verwijderd zodra de vorst voorbij is.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en volle zon. Knip afgevallen bloemen regelmatig weg om de bloei te bevorderen en snoei in het voorjaar terug om de plant gezond en compact te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Tuinplanten kunnen het best bemest worden in het voorjaar met een langzaamwerkende meststof voor bloeiende planten. Gebruik een organische meststof om de plant geleidelijk van voedingsstoffen te voorzien. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking van de meststof.

  Het is aan te raden om rond de plant een laag mulch aan te brengen. Dit houdt de grond vochtig, beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een gematigde zuurgraad tot neutraal. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor de groei en bloei van tuinplanten zoals deze. Zorg voor een goede drainage om problemen met de bodemzuurgraad te voorkomen.

  De plant is gevoelig voor aanvallen van bladluizen, trips en spint. Om deze ongedierte te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Daarnaast kan regelmatige inspectie en handmatige verwijdering van ongedierte helpen bij het behouden van een gezonde plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.