Salvia Salgoon Lake Flamingo

Salvia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Salvia Salgoon Lake Flamingo is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit betekent dat de plant ook in de winter groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoeken. Deze plant kan goed overwinteren in de tuin.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Daarnaast gedijt de plant goed in de zon of halfschaduw.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte en 30-40 cm in de hoogte om optimaal te groeien. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat lucht en zonlicht vrij kunnen circuleren. Overplanten naar een grotere pot kan nodig zijn als de plant te groot wordt voor zijn huidige ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de volle schaduw kan de groei beperkt worden en de bloei verminderd. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is en geef water indien nodig. Overweeg om water te geven wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een goede toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  De Salvia Salgoon Lake Flamingo is gunstig voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel en beschutting voor verschillende soorten insecten en vogels. Door het planten van de Salvia Salgoon Lake Flamingo draag je bij aan een gevarieerde en gezonde tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm weer is. De plant zal goed gedijen wanneer het voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om andere planten te kiezen die veilig zijn om te eten.

  Ja, Salvia planten hebben de eigenschap om geluid te dempen door hun bladeren die geluidsgolven absorberen en verzachten. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin, vooral rondom drukke wegen of buren. Het is echter geen volledige geluidsdemper en zal niet alle geluiden blokkeren.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond. Verwijder ook dode of beschadigde takken. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  De Salvia Salgoon Lake Flamingo heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de plant niet in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Salvia Salgoon Lake Flamingo gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Vermijd zware en voedingsrijke grondsoorten, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zware kleigrond en kies voor een lichtere bodemstructuur.

  De Salvia Salgoon Lake Flamingo gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met bladeren of stro. Vermijd echter plastic folie, dit kan de plant verstikken. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om hem zo goed mogelijk te beschermen tegen vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft niet veel bemesting nodig, aangezien hij redelijk weinig voedingsstoffen verbruikt. Een keer per jaar bemesten met organische mest kan voldoende zijn. Gebruik geen meststoffen met een te hoog stikstofgehalte om te voorkomen dat de plant te snel gaat groeien.

  Mulch rondom de plant helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, boomschors of cacaodoppen. Houd een afstand van enkele centimeters tussen de stam van de plant en de mulchlaag.

  De Tuinplant Salvia Salgoon Lake Flamingo gedijt het best in een bodem met een neutrale pH waarde, tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de groei en bloei van de plant. Het is daarom raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast kan regelmatig inspectie en handmatige verwijdering van ongedierte helpen om plagen onder controle te houden. Gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze ook schadelijk kunnen zijn voor nuttige insecten en het milieu.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.