Salvia Salgoon Lake Blueberry

Salvia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Salvia Salgoon Lake Blueberry is een groenblijvende tuinplant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de winter.

  Salvia Salgoon Lake Blueberry is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus temperaturen tot -10 graden Celsius overleven. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst wel te beschermen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is winterhard en gedijt goed in de zon. Regelmatig water geven en snoeien bevordert bloei.

  De plant heeft ongeveer 40 cm ruimte in de breedte en 60 cm in de hoogte nodig. Zorg voor voldoende luchtstroom en zonlicht. Vermijd overbevolking om optimale groei te bevorderen.

  De Salvia Salgoon Lake Blueberry groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in gedeeltelijke schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. In volledige schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Salvia Salgoon Lake Blueberry heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door ook te laten opdrogen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Tuinplanten die vlinders en bijen aantrekken zijn belangrijk voor het behoud van de biodiversiteit in de tuin.

  De Salvia Salgoon Lake Blueberry draagt bij aan biodiversiteit door vlinders, bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor wordt de biodiversiteit in de tuin verhoogd en kunnen verschillende planten en dieren gedijen. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse omgeving.

  De plant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het beste is om de plant op een zonnige plek te planten waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft het vermogen om geluid te dempen dankzij de dichte begroeiing en absorberende eigenschappen van de bladeren. Het kan helpen bij het verminderen van storende geluiden in de omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar, nadat de vorst voorbij is. Knip de uitgebloeide bloemen en de lange stelen terug tot net boven de grond om de plant gezond en compact te houden. Zorg ervoor dat je regelmatig snoeit om de groei te bevorderen en de plant in vorm te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond uitdroogt, maar geef ook niet te veel water om wateroverlast te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Gebruik geen zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren en de wortels van de plant kunnen verstikken.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een neutrale pH hebben. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, met licht vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Plant de Tuinplanten in een border of in potten op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch te gebruiken. Ook kan een beschermende doek of plastic folie worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt gedurende de wintermaanden om uitdroging te voorkomen.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten moeten in het voorjaar bemest worden met organische meststof voor bloeiende planten. Een keer per maand vloeibare meststof geven tijdens het groeiseizoen kan ook nuttig zijn. Let op dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of bladeren, om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch helpt ook bij het behouden van een constante bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Het mulchen van de plant kan helpen om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke bodemverbeteraars. Een goede bodemsamenstelling draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  In geval van ongedierte bij tuinplanten, kan het nuttig zijn om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte, zoals bladschade. Indien nodig, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt om het ongedierte te bestrijden. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven en te bemesten, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.