Coreopsis Solar Jewel

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Coreopsis Solar Jewel is geen groenblijvende plant. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en is bladverliezend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koudere periodes. In de winterperiode kan het nodig zijn om de plant te bedekken met een dikke laag stro of bladeren om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de Coreopsis Solar Jewel is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplanten hebben weinig water en bemesting nodig, en ze zijn ook bestand tegen droogte. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en indien nodig te behandelen.

  Coreopsis Solar Jewel heeft een ruimte nodig van ongeveer 50 tot 60 centimeter tussen elke plant voor optimale groei. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de planten zich goed kunnen ontwikkelen en niet te dicht op elkaar groeien. Houd hier rekening mee bij het planten in de tuin.

  Coreopsis Solar Jewel groeit het beste in de volle zon en verdraagt geen schaduw goed. Het heeft minstens 6 tot 8 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant in de volle zon te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet constant nat is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond tussen twee gietbeurten licht te laten opdrogen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar planten die bijen en vlinders aantrekken en bestuiven. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en helpt bij het bevorderen van bestuiving en biodiversiteit.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn felgekleurde bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels in de tuin. Het helpt de diversiteit van planten en dieren in de omgeving te bevorderen.

  Coreopsis bloeit vanaf de late lente tot aan de vroege herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in helder zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt gebruikt als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant te eten.

  De Coreopsis Solar Jewel heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin. Het kan wel bijdragen aan een groenere omgeving en daarmee indirect geluid absorberen.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant eventueel teruggesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder ook dode of zieke stengels om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Coreopsis Solar Jewel gedijen goed in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Coreopsis Solar Jewel gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. De bodem dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt voor een optimale groei en bloei.

  Coreopsis Solar Jewel doet het het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en dat het niet te nat staat. Deze tuinplant kan goed gedijen in borders, rotstuinen en bloembakken.

  Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst hebben extra bescherming nodig in de winter, zoals het bedekken met mulch of een fleecehoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant uit de wind te zetten en in de winter minder water te geven.

  De plant dient te worden geplant in goed doorlatende grond op een zonnige locatie. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en dode bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoeien kan in het voorjaar worden gedaan om de vorm en omvang te behouden.

  Tuinplanten zoals deze bloem houden van een voedzame bodem en kunnen baat hebben bij regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overmatige bemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan worden aangebracht rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels ligt om schimmelvorming te voorkomen. Kies organisch mulchmateriaal zoals boomschors, houtsnippers of compost voor een gezonde groei.

  Coreopsis Solar Jewel gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost toe om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Ongediertebestrijding kan worden uitgevoerd door regelmatig de plant te controleren op de aanwezigheid van insecten en deze indien nodig te verwijderen. Ook kan het helpen om de plant regelmatig te besproeien met een natuurlijke insectendodende zeep. Ten slotte kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om ongedierte te bestrijden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.