Helleborus orientalis Glamour Purple Flame

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Helleborus orientalis Glamour Purple Flame is groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een goede beschutting in de wintermaanden.

  Ja, de Helleborus orientalis Glamour Purple Flame is makkelijk in onderhoud. Het is een winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste grondsoorten. Regelmatig water geven en af en toe trimmen is voldoende.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 50 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat de Helleborus orientalis Glamour Purple Flame voldoende licht en lucht krijgt. Plant de Helleborus in goed doorlatende grond en op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de Helleborus orientalis Glamour Purple Flame groeit goed in de schaduw. Deze planten worden vaak gebruikt als schaduwplanten en gedijen goed in beschutte gebieden met verminderd zonlicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig water te geven.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond tussen het water geven goed te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders aantrekt. Planten die deze dieren aantrekken dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, planten zorgen voor biodiversiteit, omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden aan verschillende dieren en insecten. Het is belangrijk om diverse planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Tuinplanten kunnen bijdragen aan een gezonde habitat voor verschillende soorten flora en fauna.

  De plant bloeit van januari tot maart en de bloeiperiode kan tot wel 2 maanden duren.

  Deze plant kan beter in de halfschaduw staan, omdat direct zonlicht de bladeren kan verbranden. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen tegen de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om delen van deze plant te eten. Planten uit de tuin dienen niet als voedselbron te worden gebruikt.

  Ja, de Helleborus orientalis Glamour Purple Flame heeft geluidsdempende eigenschappen. Planten in het algemeen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het plaatsen van planten in huis of tuin kan bijdragen aan een rustige en stille omgeving.

 • Deze plant dient niet gesnoeid te worden, tenzij er dode of beschadigde bladeren moeten worden verwijderd. Snoei voorzichtig om de bloei niet te belemmeren en bescherm de plant tegen vorst na het snoeien.

  De Helleborus orientalis Glamour Purple Flame heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal en regelmatig water krijgt, maar niet te nat blijft. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of aan te vullen met nieuwe voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, humusrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat of te droog is, en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de wortels te plaatsen. Ook kan een laag mulch helpen om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge winterweken.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei oude bladeren in het voorjaar om plaats te maken voor nieuwe groei. Gebruik een mulchlaag om de wortels te beschermen en voed de plant met organische meststoffen in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een algemene meststof met een lage stikstofgehalte en een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Gebruik meststoffen speciaal voor bloeiende planten en breng deze in het voorjaar aan volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan leiden tot een slechtere groei en bloei.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met water vermengd met afwasmiddel of neemolie worden gebruikt. Ook kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden ingezet tegen bladluizen en spint. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan, kan ook effectief zijn.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.