Helleborus x hybridus 'Red Princess'

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt gedurende het hele jaar zijn bladeren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden. De plant zorgt voor kleur en interesse, zelfs wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Als de plant goed beschermd is, kan deze soms zelfs temperaturen tot -20 graden Celsius overleven. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in de meeste tuinen en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende water en de plant zal goed groeien.

  De Helleborus x hybridus 'Red Princess' heeft ongeveer 40-60 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten voor een optimale luchtcirculatie en groei. Houd ook rekening met de groei van de wortels en geef de plant voldoende ruimte om zich te verspreiden.

  Ja, de Helleborus x hybridus 'Red Princess' groeit goed in de schaduw. Deze plant staat bekend om zijn vermogen om te gedijen in schaduwrijke omgevingen en heeft slechts een kleine hoeveelheid zonlicht nodig om te gedijen. Het is daarom een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Tuinplanten zoals de "Red Princess" hebben over het algemeen voldoende aan water geven 1 keer per week, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond tussen de gietbeurten door eerst te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende rode bloemen die nectar produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin.

  Ja, de Helleborus x hybridus 'Red Princess' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen aantrekt met zijn bloemen en op die manier de bestuiving bevordert. Daarnaast biedt de plant schuilplaats en voedsel voor verschillende kleine dieren in de tuin. Het helpt dus bij het vergroten van de diversiteit aan planten en dieren in de omgeving.

  Deze plant bloeit vaak in de maanden februari en maart. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging.

  Deze plant kan beter groeien in de schaduw of halfschaduw en verdraagt geen volle zon. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen felle zonnestralen.

  Nee, de Helleborus x hybridus 'Red Princess' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant in te nemen, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom aangeraden om deze plant niet te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen door middel van zijn bladeren en stelen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en zorgt zo voor een rustige atmosfeer in de tuin. De bladeren kunnen geluidsgolven absorberen en reflecteren, wat bijdraagt aan de geluidsdempende eigenschap van de plant.

 • Je hoeft de bladeren en stelen van de plant niet te snoeien, behalve als ze zichtbaar beschadigd zijn. Verwijder de oude bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventuele dode of beschadigde bladeren weg.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant in plaats van over de bladeren.

  Helleborus x hybridus 'Red Princess' gedijt het best in vochtige, humusrijke en goed doorlatende potgrond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 en gebruik eventueel wat extra compost voor een goede voedingsbodem. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem voor optimale groei. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De Helleborus x hybridus 'Red Princess' staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw tot schaduw. De grond moet goed doorlatend en humusrijk zijn. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en felle zon.

  Helleborus x hybridus 'Red Princess' heeft winterbescherming nodig zoals het mulchen van de grond met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een fleecehoes of tuinvlies om bescherming te bieden tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winterperiode niet te nat staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg voor voldoende licht en bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  Voor deze Tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of koemest. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Overbemesting kan de plant schaden, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is belangrijk voor deze plant omdat het helpt om het vocht vast te houden en de temperatuur rond de wortels te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost en breng een laag aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels wordt aangehoopt om schimmelvorming te voorkomen. Mulch kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6.0 en 7.0. Een te hoge zuurgraad kan de plant stress bezorgen en de groei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel bij te sturen met kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals deze, kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze direct verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende voeding, water en licht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.