Helleborus x hybridus Pink Princess

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze plant is geschikt voor tuinen in Nederland en België.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinbodems en lichtomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de bloei en gezondheid van de plant.

  Helleborus x hybridus Pink Princess heeft ongeveer een ruimte nodig van 30-45 cm in de breedte en 40-60 cm in de hoogte. De plant heeft graag wat ruimte om zich heen zodat de bladeren en bloemen goed kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht, water en luchtstroom is voor een gezonde groei.

  Ja, Helleborus x hybridus Pink Princess groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in schaduwrijke gebieden en hebben geen direct zonlicht nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en de planten zullen goed gedijen in schaduwrijke omgevingen.

  De Helleborus heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en pollen. Daarnaast kunnen vogels profiteren van de zaden die de plant produceert. Tot slot draagt de plant bij aan de diversiteit van planten in de tuin.

  De Helleborus x hybridus Pink Princess bloeit meestal van januari tot en met maart. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. Deze plant staat bekend om zijn vroege en langdurige bloei in het voorjaar.

  De Helleborus x hybridus Pink Princess kan goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om bladverbranding te voorkomen.

  Nee, het is niet raadzaam om de bloemen of bladeren van deze plant te eten, omdat ze giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om de plant te planten voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  De Helleborus x hybridus Pink Princess heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk gekend voor zijn prachtige bloemen in de winter en het vroege voorjaar. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn winterharde eigenschappen en aantrekkelijke uiterlijk.

 • De plant moet niet gesnoeid worden, behalve om dode bladeren en bloemstelen te verwijderen in het voorjaar. Het snoeien kan het best na de bloei gedaan worden, om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe gereedschap gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Helleborus x hybridus Pink Princess heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7 is ideaal. Vermijd stilstaand water in de pot om wortelrot te voorkomen.

  De Helleborus x hybridus Pink Princess gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale zuurtegraad heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De Helleborus x hybridus Pink Princess houdt van een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, humusrijke grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, kan je een laagje mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Dit zorgt voor extra isolatie. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en overtollig vocht.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Zorg voor goed doorlatende grond en geef in de zomer voldoende water. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen, van maart tot september, met een universele meststof. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een rijkere bloei en gezonde groei. Pas op met overbemesting, dit kan de plant schaden.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of bladeren helpt om de grond vochtig te houden en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het aanbrengen van een laag mulch rondom de plant kan ook onkruidgroei verminderen en voedingsstoffen aan de grond toevoegen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren van de plant wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  De Helleborus x hybridus Pink Princess gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je het beste regelmatig controleren op luizen, slakken en kevers. Je kan gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, of natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals pyrethrum. Zorg daarnaast voor een gezonde en sterke plant door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.