Helleborus x hybridus Viv Serafina

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De Helleborus x hybridus Viv Serafina is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan -10 graden Celsius om schade te voorkomen. Deze plant kan dus goed overleven in de Nederlandse winters.

  De Helleborus x hybridus Viv Serafina is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinen. Zorg voor voldoende water en een goed doorlatende grond voor optimale groei.

  De Helleborus x hybridus Viv Serafina heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze op een afstand van 30-40 cm van andere planten om te voorkomen dat ze elkaar gaan belemmeren in de groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor plekken in de tuin waar weinig zonlicht komt. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen gietbeurten door wat opgedroogd is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die biodiversiteit ondersteunt.

  Ja, de plant Helleborus x hybridus Viv Serafina draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en hommels. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren, wat zorgt voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin. Tot slot helpt het aanplanten van deze plantensoort bij het behoud van inheemse flora en fauna in de omgeving.

  De Helleborus x hybridus Viv Serafina bloeit meestal van december tot en met maart en kan bloeien tot wel 8 weken lang.

  De Helleborus x hybridus Viv Serafina kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die prima gedijt in volle zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren ervan kan leiden tot vergiftiging. Het wordt daarom sterk afgeraden om de plant te eten.

  Ja, veel tuinplanten staan bekend om hun vermogen om geluid te dempen vanwege hun bladeren en stengels. De beplanting kan helpen om geluiden te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Het is echter belangrijk om meerdere planten te combineren voor een effectieve geluidsdemping.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemstelen zijn die verwijderd moeten worden. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren, voordat de nieuwe groei begint. Verder is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Water geven in de ochtend of avond is het beste.

  Gebruik bij het verpotten van deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig is en niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de wortels kan verstikken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd natte of zware kleigrond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een plek met vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch of bladeren aan te brengen. Ook kunt u de plant beschermen tegen harde wind door hem dicht bij een beschutte muur te plaatsen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Voeg in het voorjaar een laag compost toe voor extra voeding.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een langzaam werkende meststof speciaal voor bloeiende planten. Overmatige bemesting kan leiden tot een verminderde bloei.

  Mulch gebruiken rondom de plant helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Een laag van ongeveer 5 tot 8 cm dik is voldoende. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of plant aanligt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is tussen de 5,5 en 6,5 pH. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om een te hoge zuurgraad te voorkomen. Het gebruik van organische compost kan helpen de pH-waarde van de bodem te stabiliseren.

  Om ongedierte bij tuinplanten te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels van de plant te inspecteren op tekenen van insecten. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Het is ook aan te raden om regelmatig onkruid rondom de plant te verwijderen om ongedierte geen schuilplaats te bieden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.