Helleborus x hybridus Viv Celestina

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Helleborus x hybridus Viv Celestina is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie aanvulling voor je tuin, vooral in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld bladafval of een vliesdoek. Deze winterharde tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen.

  De Helleborus x hybridus Viv Celestina is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant, die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en lichte bemesting zal helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant. Het is een winterharde tuinplant die weinig zorg nodig heeft.

  De "Helleborus x hybridus Viv Celestina" heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en genoeg licht en lucht krijgt. Houd er rekening mee dat de plant vaak breder wordt dan hoog.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwplant die goed gedijt in beschutte gebieden met weinig zonlicht. Zorg voor vochtige grond en regelmatig water geven voor optimale groei.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet ongeveer 1 tot 2 keer per week bewaterd worden, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die aantrekkelijk zijn voor bestuivers. Het is een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  Helleborus x hybridus Viv Celestina draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Door de aanwezigheid van deze plant kunnen verschillende insecten- en diersoorten zich vestigen in de tuin, wat de biodiversiteit verhoogt. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor de natuurlijke omgeving.

  Deze plant bloeit doorgaans in de maanden februari tot en met april en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar prefereert gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de tuin.

  Nee, de Helleborus x hybridus Viv Celestina is niet eetbaar. Het kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet te consumeren.

  Ja, deze plant heeft grote bladeren die geluid goed kunnen absorberen en daardoor enige geluidsdemping kunnen bieden in de omgeving waar hij staat.

 • De Helleborus x hybridus Viv Celestina kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de plant gezond en mooi te houden. Verwijder dode bladeren en bloemstelen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Let erop dat de plant niet te veel gesnoeid wordt, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Geef de plant bij voorkeur water bij de wortels om schimmelgroei te voorkomen.

  De Helleborus x hybridus Viv Celestina gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige potgrond. Vermijd te zware grond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant bij te mesten met organische meststoffen.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem voor een goede groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Zorg voor bescherming tegen harde wind.

  Tijdens de wintermaanden is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant in de winter regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant af en toe wat extra voeding voor een goede groei en bloei.

  Het is belangrijk om in het voorjaar en najaar organische meststoffen te gebruiken voor een gezonde groei en bloei. Vermijd meststoffen met een te hoog stikstofgehalte, dit kan de plant beschadigen. Een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten is aan te raden.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en de temperatuur van de grond te reguleren. Gebruik organische mulch, zoals bladeren of compost, om het bodemleven te stimuleren en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren van de plant ligt om schimmelziekten te voorkomen.

  De Helleborus x hybridus Viv Celestina geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast. Voeg indien nodig compost of turf toe om de zuurgraad aan te passen.

  Deze plant is gevoelig voor slakken en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of vallen plaatsen. U kunt ook regelmatig controleren op ongedierte en ze handmatig verwijderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.