Helleborus x hybridus Viv Alessia

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Helleborus x hybridus Viv Alessia is een winterharde en langbloeiende vaste plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende tinten wit en roze. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen van de Viv Alessia zijn een mooie toevoeging aan winter- en lentetuinen en trekken vaak bijen en vlinders aan. Deze Helleborus variant is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit van januari tot en met maart.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje bladeren of mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet te lang nat staat in de winter, dit kan schade veroorzaken.

  Ja, de Helleborus x hybridus Viv Alessia is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Deze plant is winterhard en gedijt goed in de schaduw. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en wat meststoffen in het voorjaar.

  De Helleborus x hybridus Viv Alessia heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de plant zich volledig kan ontplooien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in gebieden met weinig licht. Het is een perfecte keuze voor schaduwrijke borders of onder bomen en struiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant zal gezond blijven en goed groeien.

  De Helleborus heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  De plant Helleborus x hybridus Viv Alessia trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Dit komt door de nectar en de opvallende kleuren van de bloemen. Het is een mooie aanwinst voor een tuin waar je deze insecten wilt verwelkomen.

  De Helleborus x hybridus Viv Alessia plant is een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in de tuin. De bloemen trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de diversiteit van flora en fauna in de omgeving. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende kleine dieren.

  Deze plant bloeit van januari tot en met maart en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant kan beter worden geplaatst op een plek met halfschaduw of schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het beste is om de plant te beschermen tegen de felle zon, vooral in de warmere maanden, om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de Helleborus x hybridus Viv Alessia is niet eetbaar en wordt zelfs beschouwd als giftig bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Helleborus x hybridus Viv Alessia heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant bedoeld voor decoratie en niet specifiek ontworpen om geluid te dempen. Andere planten of materialen kunnen wel geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden, tenzij om beschadigde of dode bladeren te verwijderen. Als er snoei nodig is, kan dit het beste na de bloei worden gedaan om nieuwe groei niet te verstoren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doorweekt is. Vermijd dat de plant met zijn wortels in water blijft staan.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Een potgrond mix speciaal voor bloeiende planten zou perfect zijn. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem voedzaam is en verrijkt met organisch materiaal. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde.

  Deze plant staat het liefst op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar wel goed waterdoorlatend. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Het is aan te raden om deze plant tijdens de wintermaanden te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen harde wind en extreme regenval. In het voorjaar kan de mulchlaag weer worden verwijderd.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in een vochtige en goed doorlatende grond. Verwijder dode bladeren in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen. Geef de plant af en toe wat extra voeding voor een optimale bloei.

  Tuinplanten zoals de Helleborus x hybridus Viv Alessia hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, omdat het helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost als mulchlaag rond de planten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  De Helleborus x hybridus Viv Alessia heeft een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een goede bodemstructuur en voldoende organisch materiaal zijn ook belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op luizen, slakken en wolluizen. Het is ook nuttig om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aan te moedigen en om planten op afstand van elkaar te plaatsen om verspreiding van ongedierte te voorkomen. Het gebruik van milieuvriendelijke insecticiden kan een laatste redmiddel zijn als de plaag uit de hand loopt.

 • Omschrijving

  De Helleborus x hybridus Viv Alessia is een winterharde en langbloeiende vaste plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende tinten wit en roze. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen van de Viv Alessia zijn een mooie toevoeging aan winter- en lentetuinen en trekken vaak bijen en vlinders aan. Deze Helleborus variant is gemakkelijk te onderhouden en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit van januari tot en met maart.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.