Helleborus Viv Diana

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan een tuin omdat het constant kleur geeft, zelfs in de wintermaanden. Het zorgt voor een groene en levendige uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus prima overleven in de Nederlandse winters. Het is belangrijk om de plant wel goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Helleborus Viv Diana heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te kunnen groeien. Zorg voor voldoende voedzame grond en voldoende water om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt maar niet in direct zonlicht staat.

  Ja, de Helleborus Viv Diana groeit goed in de schaduw. Het is een winterharde plant die weinig zonlicht nodig heeft en goed gedijt onder bomen en struiken. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is en goed doorlatend.

  De Helleborus Viv Diana heeft gemiddeld zo'n 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of teveel te laten doordrenken. Het is aanbevolen om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid voordat u water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede toevoeging aan een tuin om deze insecten aan te trekken.

  Ja, de "Helleborus Viv Diana" is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, hommels en vlinders aantrekt. De plant zorgt voor een diverse leefomgeving in de tuin en draagt bij aan het ecosysteem. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De "Helleborus Viv Diana" bloeit van januari tot maart en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 tot 3 maanden. Deze plant behoort tot de Tuinplanten categorie.

  De Helleborus Viv Diana kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge perioden.

  Nee, de plant Helleborus Viv Diana is niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot ernstige vergiftiging. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, de Helleborus Viv Diana heeft dichte bladeren die geluid kunnen absorberen en als natuurlijke geluidsdempers kunnen fungeren in de tuin.

 • Deze plant hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar dode bladeren en bloemen kunnen in het voorjaar worden verwijderd om de plant er netjes uit te laten zien. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt voor een gezonde groei. Voorkom dat de plant te ver terugsnoeit, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in water staan om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplant Helleborus Viv Diana gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende planten.

  Helleborus Viv Diana gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en humusrijke grond. Zorg voor een goede lucht- en waterhuishouding in de bodem, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Houd de grond licht zuur tot neutraal.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de winter goed door te komen, is het aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch, zoals stro of bladeren. Bescherm de plant ook tegen harde vorst door bijvoorbeeld een vliesdoek of winterbeschermingshoes te gebruiken. Vergeet niet om de bescherming in het voorjaar te verwijderen zodra de koude periode voorbij is.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder verwelkte bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Geef de plant af en toe wat organische mest voor een extra boost.

  De Helleborus Viv Diana plant heeft weinig bemesting nodig. Gebruik een organische meststof in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch kan nuttig zijn bij het beschermen van de wortels tegen koude temperaturen en het vasthouden van vocht in de grond. Het kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid. Bij het mulchen is het belangrijk om de kroon van de plant vrij te laten zodat deze kan ademen.

  De Helleborus Viv Diana heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem (pH rond de 6,5 tot 7,5). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u het beste regelmatig controleren op luizen, slakken en wolluizen. Indien nodig kunt u ze verwijderen door ze bijvoorbeeld handmatig weg te halen of gebruik te maken van een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om schade aan de plant te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.